Google+
Acasa
Asociatia Mame pentru Mame
Apel la intelepciune!
Legislatie
Scris de Ana Maita   

Organizatia 'Mame pentru Mame' face un apel catre gravidele afectate de Ordonanta de Urgenta emisa de Guvern prinvind durata concediului maternal si cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului, de a nu raspunde cu reactii aberante chiar daca masurile impuse de Guvern sunt aberante.

Consideram ca Guvernul a luat o decizie discriminatorie prin care incalca in mod grav drepturile romanilor de a beneficia de politici coerente cu un nivel decent de predictibilitate pe baza carora sa poata sa isi poata planifica aducerea unui copil pe lume in conditii cat mai bune.

 
Protestul Parintilor: Decizie finala - Guvernul da 2 optiuni viitorilor parinti
Legislatie
Scris de Ana Maita   

Astazi, 8 Decembrie 2010 Guvernul a aprobat Ordonanta de Urgenta care va aduce modificari in ceea ce priveste durata concediului maternal si al cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului.

Sub incidenta OUG vor intra numai copiii care se nasc efectiv incepand cu 1 Ianuarie 2011.

Ordonanta prevede doua optiuni pentru viitorii parinti:

 
Decizia Guvernului - Stres si mahnire pentru proaspetele mame si gravidele Romaniei
Legislatie
Scris de Echipa 'Mame pentru Mame'   

In seara aceasta, dupa o saptamana de stres si presiune asupra mamelor din Romania, Guvernul a decis:

"Pentru cei care vor intra sub incidenţa indemnizaţiei pentru creşterea copilului în 2011 situaţia va fi următoarea:  durata indemnizaţiei va fi de un an, valoarea indemnizaţiei la fel ca şi acum minim 600 şi maxim 3.400. Prima de reîntoarcere de 500 de lei, concediu fără plată, ca posibilitate, pe parcursul celui de-al doilea an cu menţiunea că  oricând părintele se întoarce la muncă până la epuizarea celor 24 de luni primeşte prima de reîntoarcere de 500 de lei", a declarat premierul Emil Boc.

 
'Mame pentru Mame' apara drepturile tuturor mamelor indiferent de venituri!
Legislatie
Scris de Ana Maita   

Organizatia 'Mame pentru Mame' doreste sa clarifice pe aceasta cale ca promoveaza si apara drepturile tuturor mamelor indiferent de nivelul indemnizatiei pentru cresterea copilului (IPCC). Ca presedinte a acestei Asociatii non-profit, m-am simtit extrem de revoltata cand, in timpul emisiunii Test de Stres de la Realitatea TV din 4 Decembrie, Valentin Mocanu, Secretar de stat la Ministerul Muncii, a insinuat ca, din moment ce sustin mentinerea cuantumului actual al indemnizatiei pentru cresterea copilului de 85% ci nu unul din plafoanelel maxime propuse de 1000 lei, inseamna ca apartin unei clase privilegiate de femei care iau peste 2500 lei IPCC si deci am interes sa apar drepturile clasei mele 'privilegiate' ignorand faptul ca marea majoritate a romancelor iau doar suma minima garantata de 600 de lei.

Insolenta Dlui. Mocanu este revoltatoare din doua puncte de vedere.

 
<< Început < Anterior 31 32 Următor > Sfârşit >>

Pagina 31 din 32

MASS-MEDIA

Banner

IMPLICA-TE ACUM!

Banner
Banner
Banner

STRATEGIE

Banner

REPREZENTANT OFICIAL

 

 

Mame pentru Mame Template by Ahadesign Motorizat de Joomla!