Google+
Acasa Campanii Agnes Gereb condamnata la 2 ani de inchisoare
Agnes Gereb condamnata la 2 ani de inchisoare
Scris de Echipa 'Mame pentru Mame'   

Agnes Gereb a fost condamnata la 2 ani de inchisoare, interzicandu-i-se sa practice timp de 5 ani profesia de moasa sau obstetrician. La doar cateva saptamani dupa ce guvernul maghiar a decis crearea cadrului legal pentru asistarea nasterii la domiciliu de catre cadre medicale specializate, tribunalul a decis sa dea o pedeapsa extrem de aspra acestei moase care a fost numita 'Femeia deceniului' de catre presa ungara si care are suportul unor moase si obstetricieni de marca din Marea Britanie si SUA.

Judecata pentru o serie de complicatii aparute in cursul a doua nasteri (din cele peste 3000 de nasteri) asistate la domiciliu, Agnes Gereb are posibilitatea de a face apel - pedeapsa data de tribunal deocamdata este iesita din comun ca severitate iar comunitatea moaselor si-a exprimat indignarea in legatura cu faptul ca orice caz de malpraxis care a avut loc in spital este judecat de un for profesional si ca guvernul maghiar comite un abuz cand judeca un caz de malpraxis petrecut in cursul unei nasteri la domiciliu in tribunal penal.

Agnes Gereb si sustinatorii ei au facut un apel inclusiv la clementa presedintelui maghiar Pal Scmidtt insa acesta nu a considerat inca cazul. Din pacate, apelul nu va fi judecat decat abia in toamna asa ca Agnes Gereb ramane inca in arest. Asociatia Mame pentru Mame doreste sa isi exprime inca o data sprijinul fata de Agnes Gereb, careia i-am trimis mesajele noastre de incurajare si suport atat in cadrul unei corespondente personale pe mail cat si printr-un document oficial trimis Ambasadei romane la Budapesta.

 

 

MASS-MEDIA

Banner

IMPLICA-TE ACUM!

Banner
Banner
Banner

STRATEGIE

Banner

REPREZENTANT OFICIAL

 

 

Mame pentru Mame Template by Ahadesign Motorizat de Joomla!