Google+
Acasa
Asociatia Mame pentru Mame
Pozitia Asociatiei Mame pentru Mame in raport cu practica nasterii neasistate medical
Nasterea
Scris de Echipa 'Mame pentru Mame'   

Asociatia Mame pentru Mame doreste, in urma sesizarilor venite in ultima perioada, sa informeze viitorii parinti ca nasterea cu doula NU este o nastere asistata medical. Doula nu este un cadru medical si nu poate asista nasterea, o poate doar sprijini psiho-emotional pe mama. Gravidele care aleg sa nasca la domiciliu doar cu sprijinul unei dule isi asuma o serie de riscuri majore in ceea va priveste atat sanatatea si viata lor cat si ale bebelusului lor. pe Dvs. O nastere la domiciliu cu dula este, fara echivoc, o nastere neasistata medical, cu riscurile aferente.

Scopul Asociatiei Mame pentru Mame este acela de optimiza serviciile de sanatate materna in Romania astfel incat toate femeile care devin mame sa aiba acces mai usor, in contextul sistemului medical romanesc actual, la servicii medicale, de educatie, consiliere si suport de calitate si care sa respecte recomandarile internationale privind drepturile pacientilor (asa cum decurg ele din drepturile omului, drepturile femeilor, drepturile copilului si drepturile la sanatate sexuala si reproducere). Asociatia Mame pentru Mame crede ca experienta maternitatii nu poate fi imbunatatita decat daca ea imbina confortul si dreptul la optiuni cu responsabilitatea parentala si siguranta medicala.

In acest sens, Ana Maita, Presedintele Mame pentru Mame si purtator de cuvant al Fundatiei Crucea Alba pentru Servicii de Sanatate Materna declara:

 
Un mic pas inainte spre recuperarea drepturilor pierdute de mame
Legislatie
Scris de Echipa 'Mame pentru Mame'   

Asociatia Mame pentru Mame saluta adoptarea de catre Parlament a modificarilor propuse de Ministerul Muncii pentru indemnizatia si concediul de crestere a copilului. Reproducem comunicatul de presa emis de Ministerul Muncii si solicitam continuarea masurilor pentru recuperarea drepturilor luate abuziv mamelor de catre Guvern incepand cu 2010; in acest sens, speram ca urmatoarea masura propusa de Ministerul Muncii sa fie renuntarea la plafonul maximal.

COMUNICAT DE PRESA EMIS DE MINISTERUL MUNCII - 25.09.2012

Prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 124/2011 pentru modificarea şi completarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială se modifică Legea nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 7/2007, cu modificările şi completările ulterioare, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 132/2011 și Legea nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, cu modificările ulterioare.

OUG nr.124/2011 a reglementat ca principale aspecte următoarele:

 

 
Saptamana Internationala a Alaptarii 2012
Evenimente
Scris de Echipa 'Mame pentru Mame'   

Asociatia Mame pentru Mame a decis sa amane evenimentele pe care le-a pregatit pentru celebrarea Saptamanii Internationale a Alaptarii, avand in vedere perioada critica pe care o traverseaza Romana din punct de vedere politic.
Stabilite initial pentru intervalul 1-7 August cand din pacate interesul publicului si al presei va fi mod cert monopolizat de situatia politica, evenimentele pregatite de Asociatia noastra au fost replanificate pentru 29 Octombrie cand vom sarbatori Provocarea Mondiala a Alaptarii alaturi de Fundatia CRUCEA ALBA pentru Servicii de Sanatate Materna care va lansa primul film documentar despre alaptare din Romania, a; carui trailer il puteti viziona AICI.

 

Felicitam insa cu aceasta ocazie echipa UNICEF Romania pentru cei 10 ani de activitate dedicati Initiativei Spital Prieten al Copilului, celebrata in acest an cu ocazia Saptamanii Internationale a Alaptarii, si sprijinim in continuare proiectul de lege privind Codul de Marketing pentru Substituentii de Lapte Matern pe care dorim sa il vedem votat de Parlament in toamna aceasta.

Salutam deasmenea toate evenimnetele sustinute de alte organizatii in acest interval.

 
Votul pe amendamentele favorabile mamelor amanat din cauza lipsei de cvorum in Parlament
Legislatie
Scris de Echipa 'Mame pentru Mame'   

Asociatia Mame pentru Mame deplange amanarea votului in Parlamentul Romaniei pe amendamentele propuse de Ministerul Muncii in scopul remedierii partiale a legislatiei ce afecteaza mamele, la ultima sedinta de plen inainte de vacanta parlamentara.

Aceste amendamente ar fi imbunatatit sesizabil cadrul legal pentru romancele care nasc in acesta perioada – insa din cauze lipsei de cvorum, votul pe aceste amendamente a fost amanat pentru toamna.

Asociatia Mame pentru Mame sprijina Ministrul Muncii in solicitarea sa pentru votarea amendamentelor in cadrul unei sedinte extraordinara a Parlamentului cat de curand, sedinta unde alesii poporului sa onoreze increderea cu care au fost investiti de cetateni si sa isi faca meseria cu constiinciozitate si responsabilitate fata de interesele parintilor din Romania.

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 4 din 32

MASS-MEDIA

Banner

IMPLICA-TE ACUM!

Banner
Banner
Banner

STRATEGIE

Banner

REPREZENTANT OFICIAL

 

 

Mame pentru Mame Template by Ahadesign Motorizat de Joomla!