Google+
Acasa
Asociatia Mame pentru Mame
Invitatie la Conferinta Paradigma Asistentei Medicale la Nastere in Schimbare - cu invitat special Robbie Floyd Davis, Expert in Antropologie Medicala si Culturala aplicata pe nastere
Evenimente
Scris de Echipa 'Mame pentru Mame'   

Invitatie la Conferinta Paradigma Asistentei Medicale la Nastere in Schimbare - cu invitat special Robbie Floyd Davis, Expert in Antropologie Medicala si Culturala aplicata pe nastere. Intrarea este libera. Va asteptam Joi de la ora 17 la Golden Tulip Hotel din Calea Victoriei colt cu Dacia. Rugam dati vestea mai departe tuturor celor interesati.

 

 
Livia Dila isi exprima regretul pentru incidentul sesizat de Asociatia Mame pentru Mame
Evenimente
Scris de Echipa 'Mame pentru Mame'   

Asociatia Mame pentru Mame doreste sa multumeasca TVR pentru reactia rapida si concilianta pe care a avut-o in legatura cu sesizarea facuta in data de 11.05.2012 apropos de conduita D-nei Dila dupa emisiunea Ora de Stiri de la aceeasi data.

 

In urma invitatiei primite astazi de D-na Ana Maita, Luni 14.05.2012, de la D-na. Anca Lazarescu, Director al Departamentului de Stiri, am avut ocazia sa clarificam incidentul din data de 11.05.2012 si in final, sa depasim situatia neplacuta creata in platoul Orei de Stiri dupa incheierea transmisiei.

D-na Dila a participat la discutie si si-a exprimat regretul pentru cele intamplate, asigurandu-ne de bunele sale intentii in ceea ce priveste promovarea alaptarii (inclusiv cea dupa varsta de 2 ani) cat si de respectul pentru mamele care alapteaza in public de orice etnie ar fi ele. D-na. Dila, sincer afectata de incident, a sustinut ca degenerarea discursului din platou, dupa terminarea emisiunii, nu se datoreaza unor convingeri pe care dansa le impartaseste ci mai degraba presiunii create de dezbaterea extrem de tensionata pe care am avut-o impreuna cu Dl. Dr. Diaconu. Alegem sa credem in bunele intentii ale D-nei. Dila si in regretul sau sincer pentru cele rostite in platou dupa incheierea emisiunii.

Sustinem insa in continuare ca personalitatile din media romaneasca trebuie sa trateze cu mare responsabilitate subiectele care au potentialul sa influenteze comportamentul celor care le urmaresc iar alaptarea este cu siguranta unul dintre aceste subiecte. Conform statisticelor ingrijoratoare, este imperativ sa promovam alaptarea in sensul in care asta inseamna sa informam romanecele ca marea lor majoritate pot alapta fara probleme cel putin 2 ani, respectandu-le evident dreptul de a alege informat daca, cat si cum isi vor alapta copiii.

 

Deasmenea, atat directia Departamentului de Stiri cat si D-na. Dila si-au luat angajamentul de a o invita pe Dna. Marta Muresan, consultant in lactiatie si formator acreditat ILCA , intr-o emisiune viitoare pentru a informa corect, complet si profesionist publicul in legatura cu alaptarea. In final, salutam inca o data Televiziunea Romana, care, prin modul in care a gestionat aceasta situatie, isi reconfirma calitatea sa de institutie media serioasa, etica si profesionista.

 
Replica Asociatiei Mame pentru Mame la solicitarea Dlui Dr. Diaconu
Bebe Sanatos
Scris de Ana Maita   

Dle. Dr. Diaconu,

Inteleg ca solicitati – citez – ‘colaborarea Asociatiei Mame pentru Mame intr-un proiect de cercetare care sa evidentieze, metodologic lucid, afirmatiile dansilor. Pentru mine, medic fiind, si deci mult mai intim legat de OMS decat dansii, o recomandare reprezinta o recomandare, nu o litera de lege; sunt legat, hipocratic, de bun simt. Daca am ratat ceva, si daca alaptatul extrem ofera vreun beneficiu pe care noi sa nu-l stim, cu atat mai mult merita sa-l investigam, or pentru asta avem nevoie de candidati. Coordonatele mele sunt publice, rugamintea mea manifesta. Dar daca evidentele vor arata in directia contrarie, daca William Sears se inseala, daca La Leche International se inseala, daca Mame pentru Mame se inseala, atunci povara evidentei este asupra domniilor lor, si am sa vreau sa vad o schimbare de paradigma in ceea ce-i priveste.’

A ne solicita noua sa facem evidenta celor ce sunt deja consemnate si recomandate de foruri internationale validate ca autoritati in domeniu este un tertip hilar dar ineficient sa va eschivati de la obligatia profesionala pe care o aveti de a face Dvs. evidenta celor ce le sustineti si recomandati, contrar recomandarilor facute de institutii de profil. Asa cum se procedeaza si in tribunal, nu aveti nici un drept sa ne cereti noua sa ne demonstram nevinovatia caci noi am respectat in cele rostite public recomandarile din domeniu. Noi in schimb va solicitam sa faceti, asa cum v-am cerut de prima oara, dovada stiintifica a declaratiilor pe care le-ati facut in direct, abuzand de pozitia Dvs de autoritate profesionala pentru a va expune niste opinii personale (dezvoltate vedem ulterior in teorii complicate dar in continuare neverificate), contrare recomandarilor in domeniu si cu potentialul de a dezinforma grav publicul larg.

 
Drept la Replica - Dr. Diaconu raspunde Asociatiei Mame pentru Mame
Bebe Sanatos
Scris de Echipa 'Mame pentru Mame'   
Sâmbătă, 12 Mai 2012 22:53

http://andreanum.org/?p=3483

 

Avem ocazia sa primim un raspuns de la insusi Dr Diaconu (pe un blog ce-i drept nu pe mailul Asociatiei) cu detalii despre recomandarea sa de a intarca in momentul cand copii incep sa vorbeasca (ce are nevoia copilului de san cu aparitia dentitiei e inca neelucidat din moment ce chiar el admite ca alaptarea este un proces complex care nu presupune doar alimentatia) despre cum vede domnia sa datele statistice, despre supararea ca nu l-am contactat direct (nu a lasat carte de vizita ce-i drept) si altele. Ne bucuram ca discutia de ieri l-a pus pe ganduri pe bunul Dr. Diaconu si s-a pus pe citit dar constatam cu tristete ca nu i-a folosit. Argumentatia domniei sale este in continuare strirba sub o spoiala de eruditie (efectul e halucinant sa stiti) iar dansul doreste neaparat sa existe o limita bine stabilita pentru alaptare si daca a vazut ca nu exista atunci s-a decis sa inventeze una domnia sa. Doreste deasemenea sa-i scoatem poza de pe site ceea ce vom face si il intelegem - nici noi nu am vrea sa ne recunoasca lumea pe strada dupa asemenea declaratii. Cat despre disponibilitatea noastra e a-i publica pe situl nostru materialul, nici nu se pune problema sa n-o facem de vreme ce cu acest document se dovedeste inca o data a fi dezinformat si dezinformant.


Dar pentru ca se pare ca Dr-ul Diaconu ne citeste - am stabilit macar o relatie de comunicare - dorim sa il intrebam (suntem doar niste simple 'mame' si trebuie sa ne lumineze cineva) il legatura un enunt de-al sau:

Am nevoie de mai mult decat un argument isteric, emotional, pentru utilitatea psihologica a alaptatului dincolo de 1 an, hai 2 ani. Am nevoie de o explicatie cogenta de ce, la 6 ani, alaptatul nu devine detrimental fie chiar laptele de mama un panaceu pentru bube, si-alte boli. Am avut paciente care-si alaptau copilul a 4 ani, de exemplu. Am avut pacienti care dormeau cu copilul in pat la 6 ani, la 10 ani, la 12 ani, la 16 ani. Am avut frati care dormeau impreuna la 18 ani. E loc de o discutie foarte lunga, mult mai lunga decat e spatiu, sau timp aici, despre granitele dezvoltarii psihosexuale la om; suficient sa zic ca alaptatul extrem merita sa ramana in zona fiziologicului, si-a ” bunului simt”.


1. Pacientele care isi alaptau copilul de 4 ani aveau probleme psihice iar asta se manifesta prin faptul ca isi alaptau copilul de 4 ani? Sau din cauza ca isi alaptau copilul de 4 ani ajunsesera in cabinetul Dvs.? Ca sa stabilim un pic care este totusi relatia de cauzalitate si sa stim si noi in ce categorie ne plaseaza Drul Diaconu.

2. Idem pentru pacientii care dormeau cu copilul in pat. Sau fratii de 18 ani care imparteau frateste patul.

Sunteti constient ca pana mai acum 100 de ani (si chiar si azi in unele zonele cu comunitati traditionale) alaptarea copilului pana la 4 ani si dormitul la comun al familiei (ca deh! inainte de termopane si centrale elecrtrice nu se putea face cald decat intr-o camera, dormitorul adica) erau regula nu exceptia? Oare bunicii, strabunicii nostri au fost cu totii niste psihopati sexuali care au nesocotit granitele dezvoltarii psihosexuale?


 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 6 din 32

MASS-MEDIA

Banner

IMPLICA-TE ACUM!

Banner
Banner
Banner

STRATEGIE

Banner

REPREZENTANT OFICIAL

 

 

Mame pentru Mame Template by Ahadesign Motorizat de Joomla!