Google+
Acasa
Asociatia Mame pentru Mame
Asociatia Mame pentru Mame a solicitat sanctionarea Dlui. Dr. Gabriel Diaconu pentru declaratile nesustinute stiintific
Bebe Sanatos
Scris de Echipa 'Mame pentru Mame'   
Sâmbătă, 12 Mai 2012 10:27

Asociatia Mame pentru Mame a solicitat Colegoului Medicilor din Romania si Asociatiei Romana de Psihiatrie si Psihoterapie sa il sanctioneze pe Dl. Dr. Gabriel Diaconu pentru declaratile nesustinute stiintific pe care Dl. Doctor le-a exprimat cu titlu de recomandare a specialistului la emisiunea Ora de Stiri din data de 11.05.2012 moderata catre Dna. Livia Dila.

Subiectul dezbaterii televizate a fost alaptarea copiilor pe baza criteriului de nevoie individuala in raport cu acela de limita de varsta prestabilita iar Dl. Dr. Diaconu, intrebat fiind despre opinia domniei sale in legatura cu alaptarea copiilor cu varsta de peste 2 ani a sustinut ca pentru a nu le provoca boli psihice mamele trebuie sa-si alapteze copii pana la o varsta, citez ‘de bun-simt’. Rugat sa defineasca ce intelege domnia sa prin ‘bun-simt’, Dl. Dr. Diaconu a sustinut ca aceasta varsta ’de bun-simt’ este corelata cu momentul in care un copil incepe sa vorbeasca.

In consecinta, dorim sa ii solicitam Dlui. Dr. Diaconu sa furnizeze Asociatei Mame pentru Mame urmatoarele informatii :
Pe ce studiu se bazeaza Dl. Dr. Diaconu cand sustine pe un post national, intr-o emsiune de stiri, din pozitia specialistului, ca momentul optim pentru intreruperea alaptarii este momentul cand un copil invata sa vorbeasca? Deasmenea, ii solicitam sa ne clarifice exact cum si pe ce baza stiintifica putem identifica acest moment: atunci cand copilul rosteste primul cuvant articulat, atunci cand rosteste prima propozitie simpla, prima propozitie compusa, etc. ? Poate Dl. Dr. Diaconu sa ne indice studii stiintifice care sa demonstreze beneficiile aferente recomandarii sale in ceea ce priveste sanatatea ulterioara a copilului si riscurile potentiale in cazul in care nu este pusa in practica aceasta recomandare? In plus, daca Dl. Dr. Diaconu sustine ca alaptarea copiilor peste varsta la care acestia incep sa vorbeasca are efecte psihogene asupra acestora, recomandand astfel mamelor sa intrerupa alaptarea atunci cand copilul incepe sa vorbeasca, dorim sa stim ce recomandari are Dl Doctor pentru mamele copiilor cu retard de vorbire sau mai grav, mamele copiilor surdo-muti ? – care este momentul optim ca ele sa intarce si cum il pot identfica?

In cazul in care Dl. Doctor Diaconu nu isi poate sustine declaratiile facute in data de 11.05.2012 la Ora de Stiri de pe TVR 2 atunci Asociatia Mame pentru Mame considera ca Dl. Dr. Diaconu se face vinovat de:

-    dezinformarea in masa a populatiei pe postul national de televiziune prin declaratii cu titlu de recomandari de specialitate privind alaptarea cu impact asupra sanatatii mamei si copilului, nesustinute stintiific;

-    citarea unor statistici privind procentul de femei care alapteaza pana la 4, 6, 12 luni ale copilului (si care este extrem de scazut in raport cu alte tari membre UE si cu recomandarile forurilor internationale specializate pe sanatatea copilului precum UNICEF, OMS, ILCA) ca fiind un etalon de normalitate ci nu o consemnare statistica a situatiei grave din Romania in ceea ce priveste lipsa de informare si suport pentru alaptare – consemnare ce a constituit baza strategiilor asumate de autoritati pentru cresterea numarului de copii alaptati si a perioadei de alaptare in Romania.

Consideram ca asemenea declaratii sunt dovada unei lipse de informare, profesionalism si etica extrem de grave si solicitam CMR si ARPP sa le sanctioneze. Asemenea enunturi sunt inacceptabile cu atat mai mult cu cat Dl. Diaconu este medic si se exprima in cadrul unui post al Televiziunii Romanene intr-un studio de stiri, in calitatea sa oficiala de specialist, declaratiile sale fiind investite de populatie cu autoritatea aferenta. Dl. Dr. are libertatea sa aiba orice convingeri doreste in intimitatea vietii sale private insa in calitate de medic, intr-o emisiune de stiri cu caracter informativ trebuie sa aiba un discurs responsabil din punct de vedere medical. Mai mult, Dl. Dr. Diaconu a concluzionat in mod gresit si vadit rau-voitor ca prin activitatea de promovare a bunelor practici recomandate de foruri de specialitate pe baza studiilor si a drepturilor legale validate de autoritatile romane privind alaptarea, organizatile pentru sanatatea mamei si copilului urmaresc sa culpabilizeze femeile care din varii motive nu alapteaza.

Solicitarea noastra este ca, pe langa sanctiunea stabilita de CMR si ARPP pentru astfel de abateri profesionale, Dl. Dr. Diaconu sa dea o declaratie publica in forma unui comunicat de presa emis de CMR si ARPP in care sa isi retraga declaratiile aberante din punct de vedere medical pe care le-a facut la TVR 2 si deasmenea sa participe la un curs de alaptare sustinut de consultantul in lactatie ILCA Sorana Muresan, un specialist in alaptare de la Asociatia Promama,  pentru a se informa corect si complet despre alaptare si a nu mai dezinforma populatia.

UPDATE:

Avem ocazia sa primim un raspuns de la insusi Dr Diaconu (pe un blog ce-i drept nu pe mailul Asociatiei) cu detalii despre recomandarea sa de a intarca in momentul cand copii incep sa vorbeasca, despre pericolele la care expunem copii alaptati peste acest momen (sau copiii supusi la alte torturi ale atasamentului), despre supararea ca nu l-am contactat direct (nu a lasat carte de vizita ce-i drept) si altele. Ne bucuram ca discutia de ieri l-a pus pe ganduri pe bunul Dr. Diaconu si s-a pus pe citit dar constatam cu tristete ca nu i-a folosit. Argumentatia domniei sale este in continuare strirba sub o spoiala de eruditie (efectul e halucinant sa stiti) iar dansul doreste neaparat sa existe o limita bine stabilita pentru alaptare si daca a vazut ca nu exista atunci s-a decis sa o inventeze una domnia sa. Doreste deasemenea sa-i scoatem poza de pe site ceea ce vom face si il intelegem - nici noi nu am vrea sa ne recunoasca lumea pe strada dupa asemenea declaratii.

http://andreanum.org/?p=3483

 
Asociatia Casiopeea in Brasov va asteapta la Cursa Roz impotriva Cancerului de San in Brasov pe 12 Mai
Evenimente
Scris de Ana Maita   

 
Scrisoare Deschisa din partea Mamelor catre noul Ministru al Muncii si Familiei, Dna. Mariana Campeanu
Legislatie
Scris de Ana Maita   

Stimata Dna. Ministru Campeanu,


Asociatia Mame pentru Mame va felicita pentru numirea in functia de Ministru al Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si mai ales se bucura ca v-ati asumat indreptarea tuturor nedreptatilor sociale facute poporului roman in ultimii 2 ani. Ne ingrijoreaza insa ca, in toate declaratile Dvs. publice referitoare la aceste nedreptati, ati facut referire numai la problema pensiilor si salariilor, uitand ca poate cea mai dureroasa si inexplicabila nedreptate a fost distrugerea Legii 148/2005, cunoscuta si sub numele de Legea Mamelor. Acest act legislativ extrem de benefic pentru natalitatea din Romania a fost promovat si aprobat in cursul guvernarii Tariceanu si a fost unul dintre putinele acte legislative din Romania cu impact pozitiv pe termen lung.

Dorim deci prin aceasta scrisoare deschisa sa va reamintim ca este imperios necesar sa indreptati aceasta nedreptate – facem apel la Dvs. pentru a repara injustitia facuta mamelor din Romania, supuse in ultimii 2 ani unor abuzuri legislative fara precedent.
Atacul legislativ asupra mamelor din Romania a inceput in vara lui 2010 cand indemnizatia de crestere a copilului a fost redusa cu 15% in mod abuziv, continuand cu OUG 111/2010 prin care Guvernul a afectat grav viata cuplurilor care asteptau deja un copil reducand, fara dezbatere publica si fara interval de aplicare tampon, atat concediul cat si indemnizatia de crestere a copilului, si culminand cu masurile luate in 2011 si 2012 cand plata indemnizatiei a fost sistata pentru datorii la bugetele locale si concediul de crestere a copilului a fost redus cu inca o luna printr-o ordonanta cu norme de aplicare inaplicabile.

 
Premiera in Romania - Prima Maternitate Evaluata si Acreditata ca Spital Prieten al Nasterii
Evenimente
Scris de Echipa 'Mame pentru Mame'   

Asociatia Mame pentru Mame, organizatie delegata de IMBCO ca reprezentant al sau in Romania, a evaluat si acreditat Materniatea Medlife-Eva din Brasov ca Spital Prieten al Nasterii, in urma infiintari in cadrul institutiei a unei unitati de nastere fiziologica in conformitate cu cei 10 Pasi IMBCI. Evenimentul de lansare oficiala va avea loc in 24 Aprilie 2012 la Brasov. Mai multe in invitatia de mai jos. Pentru a vizualiza imaginea la dimensiune completa dati Click dreapta si View Image.

 

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 7 din 32

MASS-MEDIA

Banner

IMPLICA-TE ACUM!

Banner
Banner
Banner

STRATEGIE

Banner

REPREZENTANT OFICIAL

 

 

Mame pentru Mame Template by Ahadesign Motorizat de Joomla!