Google+
Acasa
Asociatia Mame pentru Mame
Mediafax: Indemnizaţia pentru creşterea copilului ar putea creşte. Revenirea se va face în funcţie de evoluţia economiei
Legislatie
Scris de Echipa 'Mame pentru Mame'   

Guvernul va analiza o eventuală revenire la forma iniţială a indemnizaţiei de creştere a copilului odată cu discuţiile privind recuperarea salarială pentru bugetari, decizii care depind de evoluţia economiei, a declarat, miercuri, la Guvern, ministrul Muncii, Claudia Boghicevici.

"Revenirea la forma iniţială a indemnizaţiei pentru creşterea copilului sunt convinsă că va fi discutată odată cu revenirea salariilor, pentru că este o măsură care a fost luată împreună cu reducerea salariilor. Sunt convinsă că indicatorii economici pe luna aprilie vor prezenta dacă acest lucru este posibil sau nu. Analiza pe luna aprilie a indicatorilor macroeconomici va stabili clar dacă acest lucru este posibil sa nu, iar dacă acest lucru va fi posibil, cu siguranţă va avea loc şi revenirea salariilor, şi reîntregirea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, în funcţie de ce economia reală poate să susţină", a spus Boghicevici.

 
Ministrul Boghicevici pune accentul pe oportunitati de munca pentru femei si cresterea natalitatii
Legislatie
Scris de Echipa 'Mame pentru Mame'   

Luni, 12 Martie 2012, Asociatia Mame pentru Mame a fost invitata la Ministerul Muncii pentru a discuta cu Dna. Ministru Boghicevici si consilierii sai despre problemele create in ultimii 2 ani mamelor de astaltul legislative care a inceput cu OUG 188/2010 si pe care le enumeram mai jos:

1.    Mentinerea abuziva si in 2011 a reducerii cu 15% a indemnizatiei de crestere a copilului prevazuta de OUG 118/2010 ca masura temporata pana la 31.12.2010 (Asociatia noastra a deschis un proces in acest sens in 2011; procesul se afla in curs de desfasurare)
2.    OUG 111, aprobata prin Legea 132/2011 si prin care femeile insarcinate care au nascut dupa 1.01.2011 au fost discriminate in raport cu cele care au nascut inainte de aceasta data. O solutie pentru a indrepta aceasta injustitie sunt masurile reparatorii pentru acesti parinti.
3.    OUG 124, Art. IV, pct. 12 care reduce cu o luna concediul mamei daca tatal nu isi asuma respectiva luna de concediu. Propunem ca aceasta masura sa devina optionala sau suplimentara in raport cu concediul mamei.
4.    OUG 124, Art. III pct. 9 care blocheaza plata indemnizatiei daca parintele titular are datorii la bugetele locale. O solutie pentru reducerea impactului negative asupra bugetului respectivei familii poate fi legata de vechimea datoriilor si de un plafon (de exemplu, retinerea lunar maxim 10-15% din indemnizatie pana cand fie datornicul isi plateste datoria, fie stingerea datoriei in acest mod).
5.    O mai buna protectie pentru mamele care se intorc din CIC la munca (solicitare care vine in urma valului de abuzuri facute de angajatori asupra mamelor)
6.    Timp mai scurt de procesare a dosarului pentru concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului.

 

 
Protestul Mamelor de 8 Martie in Piata Universitatii naste speranta: Ministrul Muncii ne cheama la discutii!
Evenimente
Scris de Echipa 'Mame pentru Mame'   

Multumim tututor mamelor, tatilor si copiilor care au infruntat ieri, 8 Martie, un ger naprasnic pentru a veni in Piata Universitatii ca sa cante De Ziua Ta Mamico!. Multumim deasmeni organizatiilor FRONT si Filia pentru drepturile femeilor care ne-au sustinut cu entuziasm.

Dupa 2 ani de atacuri legislative mamele din Romania, am decis sa organizam o actiune publica in data de 8 Martie, ora 18 in Piata Universitatii unde ne-am strans impreuna cu familiile pentru a canta imnul mamei De Ziua Ta Mamico in speranta ca, in sfarsit, vocea noastra este auzita de Guvernul Romaniei . Este momentul ca sa decidem ca legislatia care afecteaza mamele Romaniei afecteaza profund si pe termen lung insusi viitorul Romaniei.

Imagini de la protestul din Piata Universitatii AICI.

Material RTV AICI

 
Protest de Ziua Ta Mamico! 8 Martie in Piata Universitatii mamele vor canta pentru a aminti guvernantilor de abuzurile legislative din ultimii 2 ani
Evenimente
Scris de Echipa 'Mame pentru Mame'   

 

Asteptam sa vina la protest toate mamele afectate de legile abuzive aplicate in perioada 2010-2012. Este momentul sa ne mobilizam. Sa ne strangem cat mai multe si sa cantam sus si tare ' De ziua ta Mamico" cu cate o floare rosie in mana.

Daca nu vor veni mame la aceasta intalnire Asociatia Mame pentru Mame nu va mai initia demersuri in aceasta directie. Nu este o decizie usoara insa Asociatia Mame pentru Mame doreste sa apere depuna eforturi in directii relevante pentru mamele din Romania - in situatia in care mobilizarea la protest este slaba inseamna ca interesul mamelor in acest domeniu legislativ este slab si deci trebuie sa ne indreptam in alta directie de actiune. Credem ca in Bucuresti numarul mamelor afectate de abuzurile legiuitorilor din ultimii 2 ani este cel mai mare asa ca mobilizarea la protest trebuie sa fe pe masura pentru a da un semnal noului Guvern ca nu mai pot ignora drepturilor mamelor din Romania.

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 8 din 32

MASS-MEDIA

Banner

IMPLICA-TE ACUM!

Banner
Banner
Banner

STRATEGIE

Banner

REPREZENTANT OFICIAL

 

 

Mame pentru Mame Template by Ahadesign Motorizat de Joomla!