Google+
Acasa
Asociatia Mame pentru Mame
9 luni cu zero alcool! Mesajul campaniei sustinute de Asociatia Mame pentru Mame pentru informarea gravidelor cu privire la riscurile Sindromului Alcoolic Fetal
Comunicat
Scris de Ana Maita   

 

Campania de informare „9 luni cu zero alcool” are ca scop informarea viitorilor părinți despre riscurile la care este expus fătul dacă se consumă alcool în timpul sarcinii și recomandă 9 luni de sarcină fără consum de băuturi alcoolice.

 
Stimati alesi, sanatatea copiilor nostri este in mainile voastre! Nu ne dezamagiti!
Comunicat
Scris de Ana Maita   


Apel catre Comisia de Sanatate si Familie:
Stimati alesi, Marti 23 Iunie 2015 sanatatea copiilor nostri va fi in mainile voastre! Nu ne dezamagiti!

 

Bucuresti, 16.06.2015

 

Asociatia Mame pentru Mame, membra in Coaliția România Respiră - cea mai amplă initiativa civica pentru asigurarea dreptului fundamental la sănătate al populației din România –  face apel public la membrii Comisiei de Sanatate si Familie sa arate ca isi merita mandatul si, mai mult, respectul nostru, al parintilor care mergem la vot, prin avizarea pozitiva a Proiectului de lege care interzice fumatul in spatiile publice inchise.

 

Stimati Deputati, utilizati-va mandatul pentru a face bine copiilor nostri: protejati plamanii, pielea, zambetele si sanatatea celor mici de fumul de tigara al celor ce azi nu inteleg sa respecte sanatatea celor din jur in spatiile publice inchise.


Sanatatea generatiilor viitoare depinde, in cel mai concret si palpabil mod, de domniile voastre – aveti Marti, 23.06.2015, ocazia – poate unica in mandatul Dvs. – sa puneti fundamentele unei noi Romanii, mai sanaoase, mai responsabile, mai civilizate. Va cerem sa va ridicati la nivelul asteptarilor pe care le avem noi, cele ce nastem si crestem copiii Romaniei, de la Dvs., ca sa dati prioritate sanatatii.


Ignorati presiunile industriei de tabac, ignorati falsele ‚studii’ ce sustin ca fara ‚confortul’ de a fuma in spatii publice inchise industria de ospitalitate, industria tabacului sau insasi economia Romaniei se va prabusi. Fara sanatate, stiti doar, ca economia Romaniei nu poate prospera. Va cerem deci:


1. Sa retrageti amendamentele aduse proiectului de lege de Dl. Horia Grama, Presedintele Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare deoarece acestea aduc grava atingere scopului acestui Proiect. Amendamentele pe care va solicitam sa le retrageti sunt:

 

  • Limitarea definitiei spatiilor publice inchise unde fumatul este interzis la spaţiile cu destinaţie de furnizare de servicii medicale şi servicii de educaţie – in fapt, asta inseamna ca, in viziunea Dl. Deputat Grama, fumatul trebuie permis pe holurile, in cancelariile  si toaletele scolii, pe holurile,in birourile si in toaletele spitalelor, fiind interzis efectiv doar in clasele de curs si in cabinetele medicale, salile de tratament si salile de operatie.
  • La fel, Dl. Deputat Grama considera ca legea trebuie sa permita si vanzarea de tigari pe holurile scolilor si ale spitalelor, acolo unde aceste spatii nu se duc direct catre o sala de clasa sau catre un spatiu pentru servicii medicale.
  • Iar cand vine vorba de tehnicile mai subtile de promovare a brandurilor producatorilor de tigari, Dl. Grama considera necesara renuntarea la orice sanctiuni pentru acele companii care distribuie obiecte promotionale inscriptionate cu brandurile respective – ceea ce lasa fara instrumente de implementare prevederea legala ce interzice distribuirea de astfel de obiecte menite sa promoveze fumatul in randul consumatorilor.

 

2. Sa emiteti un raport pozitiv pentru Proiectul de lege care interzice fumatul in spatiile publice inchise, asa cum a fost el depus de Coaltia Romania Respira.

3. Sa va prezentati cu totii la datorie pentru a intruni cvorum in plen. Stim ca vacanta de vara a inceput dar dorim sa credem ca ea a inceput doar pentru copiii la sanatatea carora Dvs. mai aveti rabdare sa vegheati inca cateva zile.


In final, solicităm tuturor membrilor Comisiei de Sanatate si Familie, Domnului Președinte al Comisiei de Sănătate și Familie, Dr. Corneliu-Florin Buicu, Dlui. Președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, Dlui. Ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, Dlui. Prim-Ministru al României, Victor Ponta, să va asumati prin fapte și decizii concrete in ziua de Marti 23.06.2015, cuvintele de susținere și reformare în domeniul sănătății publice pe care le-ati rostit, de atatea ori, in fata cetatenilor. Demonstrati prin vointa politica si puterea Dvs. de decizie ca puneti cu adevarat umarul la constructia unei Romanii moderne mai bune si mai sanatoase pentru copiii nostri.

 

Ana Măiţă

Preşedinte

Asociaţia Mame pentru Mame

 
Ora de religie in 2015 - întrebări și răspunsuri
Generale

 

În ultimele zile am primit numeroase întrebări de la elevi și părinți privind ora de religie. Mai jos găsiți răspunsurile la cele mai frecvente dintre ele:

Q1: Am primit cerere de participare la ora de religie. Ce trebuie să fac cu ea?
A: Dacă ai peste 18 ani și dorești să participi la ora de religie trebuie să completezi cererea și să o returnezi instituției de învățământ la care ești înscris/ă, conform deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei 669/2014 (vezi aici). Dacă ești minor/ă părinții trebuie să completeze cererea pentru tine. Dacă nu dorești să participi la aceste cursuri nu trebuie să faci nimic. Decizia CCR a eliminat inscrierea din oficiu la cursurile de religie. Nu trebuie să returnezi cererea. În cazul în care există diferenţe între dorinţa ta şi a părinţilor tăi şi ai peste 14 ani vezi răspunsul de la întrebarea 13.

Q2: Cine completează cererea?

A: Elevii în vârstă de peste 18 ani, care doresc să urmeze ora de religie, o pot completa singuri, iar pentru cei minori o vor completa părinții sau reprezentanții legali. În cazul în care există diferenţe între dorinţa ta şi a părinţilor tăi şi ai peste 14 ani vezi răspunsul de la întrebarea 13.

 

Q3: Dirigintele, un profesor sau directorul mi-au spus că toată lumea trebuie să completeze cererea. E adevarat?
A: Nu. Doar de cei care doresc să participe la ora de religie trebuie să depună o cerere în acest sens, conform deciziei CCR 669/2014 (vezi aici). Dacă nu completezi cererea, înseamnă automat că nu dorești să faci religie.

Q4: Am primit cererea pentru ora de religie și mi s-a zis că dacă nu vreau să particip să scriu NU acolo unde se trece cultul și voi fi trimis la altă oră. Să completez așa sau să nu completez deloc?
A: Nu trebuie completată în acest caz. Această variantă nu este prevăzută în niciun act legislativ deci nu este acceptabilă. Cererea trebuie depusă doar de cei care doresc sa participe la oră, dacă nu vrei nu trebuie să semnezi nimic.


Pentru toate intrebarile si raspunsurile aferente accesati site-ul Asociatiei ASUR


 
Noul Cod Penal prea bland cu cei care abuzeaza sexual copiii Romaniei
Comunicat
Scris de Ana Maita   

Asociatia Mame pentru Mame considera necesar sa traga un semnal de alarma cu privire la noul Cod Penal, mai exact, prevederile acestuia privind actul sexual cu copii.

 

Nu numai ca noul Cod Penal reduce semnificativ pedepsele pentru acte sexuale cu copii in raport cu vechiul Cod Penal dar, mai grav, ignora cu desavarsire pedepsirea actelor sexuale cu copii in situatii agravate (act sexual cu copil prin oferirea sau darea de bani sau alte foloase, act sexual cu minor urmat de moartea sau sinuciderea minorului, etc.)


Asociatia Mame pentru Mame considera prevederile noului Cod Penal in acest sens un atac direct la siguranta copiilor Romaniei, stat in care abuzurile sexuale asupra copiilor ating cote alarmante.

 

Conform Direcţiei Generale de Protecţie a Copilului, în cursul a 15 luni(1.03.2011-30.03.2012) s-au înregistrat 672 de cazuri de abuz sexual asupra minorilor. Şi mai dramatic este cel faptul că 402 dintre copiii violaţi nu împliniseră 13 ani la momentul abuzului, patru dintre neavând nici măcar doi ani împliniţi.

 

Mai mult, statisticile Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane arata ca anual in Romania, sute de minori cad prada retelelor de trafic de carne vie fiind apoi obligati sa se prostitueze, inclusiv prin metoda de racolare Loverboy, o metoda de racolare prin seductie.

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 2 din 32

MASS-MEDIA

Banner

IMPLICA-TE ACUM!

Banner
Banner
Banner

STRATEGIE

Banner

REPREZENTANT OFICIAL

 

 

Mame pentru Mame Template by Ahadesign Motorizat de Joomla!