Asociatia Mame pentru Mame felicita Maternitatea de Stat din Botosani pentru inaugurarea nasterilor in apa!

O tânără din Botoşani a născut marţi seară în apă, o premieră pentru Maternitatea de Stat din Botoşani. Cătălina Brandabur-Bohm are 28 de ani, este la al doilea copil şi a optat pentru această procedură după ce s-a documentat timp de două luni.

Maternitatea de stat din Botosani intra astfel in concurenta directa cu spitalele particulare. Doctorii de aici se lauda ca sunt primii din sistemul de stat care le pot ajuta pe gravide sa nasca sub apa.

Mamica lui Mateo se afla la a doua nastere si spune ca de data aceasta i-a fost mult mai usor. Tanara a nascut intr-o cada speciala pentru nastere. Pentru aparatura, spitalul a platit in jur de 20.000 de euro.


{youtube}RVLYB-fm-OQ{/youtube}

Medicii sunt incantati ca femeile au curaj si spun ca a contat in primul rand initiativa.
Costul unei nasteri sub apa ajunge, la maternitatea de stat din Botosani, la circa 500 de euro, in timp ce la clinicile particulare tarifele pot fi de cinci ori mai mari. Conducerea Maternitatii din Botosani a lansat noua metoda de nastere naturala cu o initiativa laudabila, oferind acoperirea totala a costurilor primelor 5 mame care ales sa nasca astfel. Deci, atat pentru mama lui Mateo cat si urmatoarele patru mamici, nasterea este gratuita.

Ea a adus pe lume un băieţel de 2.800 grame, după un travaliu de două ore. “Bebeluşul nu a fost stresat pentru că a venit pe lume într-un mediu identic, cu aceeaşi temperatură de 37 de grade nu pe o masă de operaţie dintr-o sale”, a declarat dr. Dorin Şlagan, ginecolog Maternitatea Botoşani. Cătălina este prima mamă care a născut sută la sută în mediu acvatic. Anterior metoda fusese utilizată cu alte femei însărcinte, numai că doar în faza de travaliu, după care au născut pe masa ginecologica.

 

{besps}botosani{/besps}

Apreciem in mod deosebit ajutorul pe care il primeste proaspata mama pentru initierea cat mai rapida a alaptarii!

 

{youtube}_dz_UtoZ9E8{/youtube}

 

Felicitam Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Botoşani pentru aceasta nastere 100% naturala si condusa dupa principii mother&baby-friendly. Il felicitam in mod special pe Dl. Dr.Dorin Slagan pentru faptul ca a dat sansa mamei sa nasca cu perineu intact. Bebelusul a fost plasat imediat dupa nastere pe pieptul mamei pentru a stimula lactatia asa cum prevede programul Spital Prieten al Copilului initiat de UNICEF si la care Maternitatea de Stat din Botosani a aderat.

Studiile arata ca in sarcinile fara probleme nasterea in apa unde gravida petrece atat travaliu cat si expulzia fatului imersata in apa este o practica sigura care face uz de calitatile relaxante ale apei pentru a usura disconfortul produs de contractii. Asociatia Mame pentru Mame saluta initiativa Maternitatii de Stat din Botosani de a oferi acest tip de nastere naturala femeilor mai ales ca pretul este unul mult mai avantajos decat in sistem privat, ceea ce inseamna ca mai multe femei vor avea acces la o nastere naturala netraumatica.

Daca doriti sa va pregatiti pentru o nastere in apa si/sau o nastere naturala cu perineu intact puteti participa la cursul Asociatiei Mame pentru Mame despre nasterea in apa. Contactati-ne AICI.

 

Partajati articolul
Alte articole din sectiunea: Evenimente

Urmariti-ne pe Facebook