Adela Sova

 

Adela SOVA (29), mama lui Ingrid-Maria, din 11 iulie 2010, si auditor financiar.

Cred in faptul ca avem dreptul la o nastere naturala, normala, departe de constrangerile societatii actuale romanesti, obisnuita mai degraba sa blameze o nastere naturala, “ca in pestera”, decat sa o considere fireasca.

Am avut (si cu emotie retraiesc uneori respectivele momente), bucuria de a naste “in familie”, alaturi de sotul meu, intr-o maternitate privata din Romania. Am nascut natural, in apa, fara interventii medicamentoase care sa ajute un proces prin care femeile trec de mii de ani, pentru care suntem pregatite de atatea generatii. Ne-a fost de mare ajutor, atat mie cat si sotului meu, faptul ca am fost informati in ceea ce priveste nasterea, ca am stiut in fiecare moment la ce sa ne asteptam. Asa am gasit resursele necesare pentru a ne bucura de graviditate, de travaliu si de intalnirea “in lumea noastra” cu Ingrid.

Sotul meu este in continuare extrem de mandru de faptul ca fiica noastra s-a nascut natural, cu atat mai mult cu cat a fost singurul bebelus nascut astfel in acea perioada in respectiva maternitate (dupa cum am putut observa din cartonasele de identificare lipite pe patuturile celorlalti bebelusi). Este trist…

Voi milita, impreuna cu colegele mele, pentru drepturile viitorilor parinti la nastere si, implicit, pentru readucerea normalitatii in aceasta societate in ceea ce priveste nasterea.

Cred, de asemenea, ca avem dreptul sa facem alegeri informate in ceea ce priveste viata bebelusilor pe care ii aducem pe lume, viata care trebuie sa ne preocupe inainte de “marea intalnire” cu ei.

Asadar, voi milita alaturi de colegele mele si pentru o foarte buna informare in legatura cu o viata cat mai sanatoasa si naturala pentru bebelusii nostri.

Astept cat mai multe intrebari si sper sa va pot oferi un sprijin in ceea ce priveste perioada sarcinii, nasterea si, in masura acumularii mele de informatii si experienta, si pentru primele luni de viata ale bebelusilor vostri.

Alaturati-va noua!

 

Partajati articolul
Alte articole din sectiunea: PREZENTARE MEMBRI

Urmariti-ne pe Facebook