Alina Stoica – Biochimist in domeniul Alimentatiei si Nutritiei
‘Sa ne dorim copii credinciosi si sanatosi, care sa aibe constiinta si nu cunostinte, sa ne gandim la viitorul lor inainte de a-i concepe, sa ne gandim ca acesti prunci nevinovati si aparent fara nicio putere …vor aduce dupa ei noi generatii. Si pentru un copac frumos, cu roade bogate, trainic, samanta trebuie sa fie sanatoasa, puternica, plina de dorinta de viata”
Alina Stoica, o mama tanara si intelectuala cu o pregatire impresionanta in domeniul biochimiei alimentare si nutritiei sanatoase. Vom beneficia de expertiza de exceptie a Alinei, Vicepresedinte al Asociatiei BIO Romania a carei activitate de cercetare si informare va vor schimba perceptia despre hrana sanatoasa si principiile alimentare cele mai benefice pentru copii.
Alina Stoica, 28 ani, biochimist cu experienta relevanta in domenii conexe si economie si mamica unui baietel de un an si 7 luni ne-a scris despre cum a determinat-o experienta maternitatii sa aplice principiile alimentatiei sanatoase pe care le-a verificat in laborator si in viata cotidiana alaturi de familia sa:
„Suntem obisnuiti in viata profesionala cu standarde, experienta altora ( ce zice si cum face lumea) si exigentele modei, inclusiv in cresterea copilului: asa e la moda, asa trebuie sa facem si noi. Dar copilul meu nu e la moda, copilul tau de asemenea, ei sunt deasupra tuturor tiparelor seculare. Copilul meu si al tau doresc sa rada, sa se joace, sa faca dragalasenii, adica sa traiasca, si nu sa functioneze dupa retete standard: astazi vitaminele pentru un an, maine vaccinarile , apoi jucariile.
Sesizand aceste lucruri pe care le sesizati si dumneavoastra dragi mamici m-am apucat sa invat carte de la un pui de om, de la copilul meu. La varsta lui sanatatea este determinata de iubire si armonie cat cuprinde si de o hrana sanatoasa aleasa cu mare grija, dar mai ales preparata cu suflet si cu minte.
Nasucul infundat, durerea de burtica le-am gasit tratate la fel in carti diferite, remediile le-am gasit paradoxal si contradictoriu, diferite in carti diferite. Acesta a fost un indemn in plus pentru a-mi ajuta copilasul punand in practica cele invatate pe bancile scolii, dar individualizand in functie de situatie.
Ca si parinti trebuie sa schitam icoana noastra in sufletele copiilor, astfel incat sa lasam o amintire vie si plina de lumina asupra copilariei acestora.
Ei bine, asta sunt eu….si ma voi ocupa de educatia nutritionala a copiilor. Stim cu totii ca majoritatea copiilor se nasc sanatosi, dar o alimentatie neadecvata si standardele impuse si asumate de parinti ii dezechilibreaza endocrin, psihic si emotional. Haideti sa descoperim impreuna cum darurile naturii rodesc in inimioara copilasilor nostri, dar mare atentie: mancarica se sareaza sau se indulceste, dupa gust, cu multa iubire.”