Ana Maita- Presedinte

Sunt Ana Măiţă, am 28 de ani şi sunt mamă de 3 ani. Am născut doi băieţi frumoşi şi mă străduiesc să fiu femeia înţeleaptă care îi va îndruma să devină doi bărbaţi buni. Profesez ca traducător interpret de limbă greacă. Sunt un caracter independent şi am învăţat să îmi aleg eu însami drumul şi să îmi asum consecinţele.

Atunci când am născut am simţit cel mai acut atât dezavantajele cât şi beneficiile independenţei mele– am ales să nasc acasă fără asistenţă medicală, cu totul înafara sistemului medical. Am luat această decizie controversată deoarece sistemul a refuzat categoric să negocieze cu mine modul în care urma sa fie tratat propriul meu corp; m-am simţit respinsă ca cetaţean, ca femeie, ca mamă. Este un sentiment pe care doresc sa nu îl mai aibă nici o gravidă din ţara asta. Cu toate astea sau poate datorită lor, naşterile în sine au fost sublime sau mai bine spus, sublim de fireşti.

Am fost condamnată şi admirată, insultată, laudată, batjocorită sau invidiată pentru această decizie. Pentru mine şi pentru familia mea a fost cea mai buna decizie deşi nu am intenţionat niciodată să încurajez femeile să nască la domiciliu neasistate – scopul mediatizării poveştii mele a fost să atrag atenţia asupra lipsei totale de opţiuni pentru o gravidă care se adresează sistemului medical românesc în vederea naşterii. Practic fie naşti cum “trebuie” sau sistemul te respinge. Aceasta a fost singura “opţiune” care mi s-a dat. Aş fi nascut bucuroasă în spital sau acasă alături de o moaşă care să-mi ghideze o naştere naturală si activă, dacă mi s-ar fi dat aceste opţiuni.

Ca urmare m-am implicat trup şi suflet în organizaţia ‘Mame pentru Mame’, un non-profit pe care l-am înfiinţat alături de alte cinci mame progresiste care doresc, ca şi mine, să-şi rupă din timpul lor pentru a depune toate eforturile ca să determine câteva schimbări esenţiale în gestiunea naşterii în România. Toate aceste schimbări sunt necesare pentru ca femeile să-şi recapete controlul asupra trupului lor şi pentru ca naşterea să fie o experienţă pozitivă, nu o traumă. Mai mult, dorinţa organizaţiei ‘Mame pentru Mame’ de a schimba în bine viaţa mamelor şi a copiilor din România nu se limitează numai la naştere ci cuprinde direcţii noi şi în ceea ce priveşte nutriţia şi medicaţia mamei şi a copilului.

Membrele fondatoare ale asociaţiei sunt mame care nu se tem sa înfrunte sistemul şi să facă primul pas în direcţii total inovatoare în Romania. Iar cine a avut de-a face cu o mamă care se luptă pentru binele copilului său ştie că este bine sa nu îi stai în cale – mutăm munţii literalmente. Dacă eşti mamă sau viitoare mamă vino alături de noi în organizaţia ‘Mame pentru Mame’ să mutăm munţii pentru noi şi copii noştri.

 

Partajati articolul
Alte articole din sectiunea: PREZENTARE MEMBRI

Urmariti-ne pe Facebook