Apel la intelepciune!

Organizatia ‘Mame pentru Mame’ face un apel catre gravidele afectate de Ordonanta de Urgenta emisa de Guvern prinvind durata concediului maternal si cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului, de a nu raspunde cu reactii aberante chiar daca masurile impuse de Guvern sunt aberante.

Consideram ca Guvernul a luat o decizie discriminatorie prin care incalca in mod grav drepturile romanilor de a beneficia de politici coerente cu un nivel decent de predictibilitate pe baza carora sa poata sa isi poata planifica aducerea unui copil pe lume in conditii cat mai bune.

Categoria cea mai afectata este cea a romancelor cu venituri mari care doresc sa stea 2 ani in concediu maternal si care, pe baza legii in vigoare pana acum, au decis sa ramana gravide si sa faca un copil. Aceste gravide care au data probabila dupa 1 Ianuarie, pe langa faptul ca au fost si sunt supuse unui stres enorm in aceste zile, acum se confrunta cu doua optiuni inoportune care le afecteaza grav planurile de viitor.

In consecinta, multe dintre aceste gravide, mai ales cele aflate in ultimele saptamani de sarcina au fost fortate sa considere pana si o provocare de travaliu sau o operatie cezariana inainte de termenul probabil pentru a naste inainte de 1 Ianuarie 2011, incadrandu-se astfel in Legea 257/2008, cea pe baza careia si-au facut planificarea familiala.

Facem un apel la aceste gravide de a nu raspunde masurilor extreme si aberante ale Guvernantilor cu reactii extreme si aberante precum decizia de a naste inainte de termen deoarece se expun unor riscuri medicale atat pe ele cat si pe copii lor. Facem apel la intelepciunea lor de mame de a lua cea mai buna decizie pentru familia lor indiferent de iresponsabilitatea masurii aprobate de Guvern.

Asociatia Mame pentru Mame este in curs de a incheia un protocol de consultanta si reprezentare juridica pro-bono cu un cabinet de avocatura pentru a putea facilita gravidelor afectate de modificarile legislative actiunea de chemare in instanta a Guvernului intr-un proces colectiv. In acest sens, daca sunteti gravida si aveti data probabila a nasterii dupa 1 Ianuarie, va rugam sa trimiteti pe adresa mamepentrumame@gmail.com:

  • numele intreg
  • data probabila a nasterii
  • numarul de mobil
  • intentia Dvs de a da in judecata Guvernul

Vom face tot ce putem ca sa va ajutam in acest sens.

Deasemenea, va anuntam pe aceasta cale ca Asociatia Mame pentru Mame va incepe in curand inscrierile pentru cei care doresc sa devina membri. Devennd membru al organizatiei Mame pentru Mame veti dobandi puterea de a va apara drepturile in mod legitim, organizat si autoritar. Daca doriti sa deveniti membru MPM va rugam sa ne scrieti pe adresa mamepentrumame@gmail.com numele intreg, numarul de mobil si adresa de mail pentru a va putea contacta cand vom incepe efectiv inscrierile.

Partajati articolul
Alte articole din sectiunea: CIC si drepturile familiei

Urmariti-ne pe Facebook