Asociatia Mame pentru Mame, membru-asociat in Alianta pentru Sanatate din Romania

Asociatia Mame pentru Mame s-a alaturat, in calitate de prim membru-asociat Aliantei pentru Sanatate din Romania, la invitatia Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor cu care a incheiat un parteneriat menit sa creasca forta cu care sunt promovate si aparate drepturile parintilor si copiilor la informare, optiuni si respect in tot ceea ce priveste sfera perinatala, domeniul de activitate principal al Asociatiei noastre.

Ana Maita, presedintele Asociatiei, a participat la Conferinta de Presa sustinuta Miercuri 16 Martie pentru a anunta infiintarea Aliantei pentru Sanatate din Romania. Alianta pentru Sanatate din Romania, in calitate de reprezentant al principalelor categorii de participanti – pacienti si furnizori de servicii medicale – in cadrul sistemului de sanatate doreste sa  supuna atentiei publice masurile necesare pentru atenuarea degradarii progresive a sistemului de sanatate din Romania. Pentru prima data pacientii, medicii, farmacistii si toti ceilalti profesionisti implicati in sistemul de sanatate si social lucreaza impreuna pentru promovarea si respectarea drepturilor pacientilor, argumentarea in fata autoritatilor publice responsabile si factorilor politici pentru schimbarea cadrului legislativ in conformitate cu realitatile si nevoile pacientilor. Alianta pentru Sanatate din Romania reuneste pe cei care lucreaza in sistem dar si pe cei pentru care trebuie sa lucreze sistemul – pacientii. Statul prin institutiile sale dovedeste incapacitatea de gestionare eficienta de fonduri, de control si coerenta si depriveaza pacientul roman de asistenta medicala, oricare ar fi ea.

ACCESATI AICI MASURILE PROPUSE DE APSR

 

Alianta pentru Sanatate din Romania doreste sa comunice masurile absolut necesare pentru stoparea degradarii progresive a sistemului medical general. Obiectivele principale ale acestor masuri sunt urmatoarele:

 

  • Cresterea calitatii sistemului sanitar din Romania prin garantarea unor servicii sanitare de buna calitate si implicit imbunatatirea starii de sanatate a populatiei;
  • Implementarea si dezvoltarea unui sistem sanitar bazat pe preventie;
  • Un sistem sanitar orientat spre pacient;
  • Transparenta totala privind alocarea si cheltuirea banilor publici pentru sistemul de sanatate;
  • Dezvoltarea asistentei medico-sociale din mediul rural;
  • Implementarea si dezvoltarea parteneriatului public privat;
  • Accesarea de fonduri prin fonduri suplimentare (structurale, granturi, sponsorizari, excedente bugetare, etc);
  • Alocarea a minim 6% din PIB pentru sanatate, asa cum se intampla si in celelalte tari europene;
  • Reducerea ponderii cheltuielilor cu personalul nemedical (maxim 40% din bugetul unitatilor sanitare publice);
  • Stabilirea unei strategii in domeniul sanatatii pe termen mediu si lung, de minim 10 ani, asumata de toate fortele politice;
  • Cresterea si evaluarea nivelului de pregatire a personalului medical.

Aceste obiective au fost sustinute in nenumarate randuri de catre fiecare dintre membrii Aliantei dar speram ca impreuna sa avem o voce mai puternica, Alianta venind in plus cu elementul de armonizare si reprezentativitate a intereselor pacientilor. Asociatia Mame pentru Mame va participa la intalnirile lunare ale Aliantei unde va participa la conceperea unei strategii de scoatere din colaps a sistemului medical romanesc si de optimizare a serviciilor medicale perinatale.

Partajati articolul
Alte articole din sectiunea: CIC si drepturile familiei

Urmariti-ne pe Facebook