Asociatia Mame pentru Mame partener oficial al mamelor de alta nationalitate care traiesc in Romania

Asociatia Mame pentru Mame a devenit partener oficial al organizatiei International Women’s Association Bucharest in ceea ce priveste activitatile destinate mamelor si gravidelor expatriate precum si educatia si consilierea perinatala completa. Ana Maita s-a intalnit cu Presedinta IWA Bucharest Dna. Ann Hutton si cu coordonatoarea de activitati Dna. Hagit Shai  si impreuna au pus la punct un parteneriat pentru a infiinta un club al mamelor din IWA Bucharest – Modern Mamma FunClub.

 

 

Activitatile Clubului vor fi organizate de Asociatia Mame pentru Mame si vor fi special concepute pentru nevoile specifice ale mamelor si gravidelor de alta nationalitate care traiesc in Romania. Aceste activitati vor fi din 4 zone de interes: dezvoltare personala si coaching, cursuri vocationale, educatie si divertisment. Coordonator al acestui program va fi Raluca Babota, membra fondatoare a Asociatiei noastre, psiholog de profesie si mama care a trait timp de 11 ani experienta ‘expat’ in Japonia unde a nascut prima fiica. Experienta ei personala cat si expertiza profesionala vor asigura succesul acestui parteneriat care ne onoreaza.

 

Segmentul de educatie si consiliere prenatala este esential pentru doamnele din IWA deoarece exista diferente grave intre sistemul medical occidental si cel romanesc in ceea ce priveste respectarea drepturilor gravidei. Un semnal de alarma l-a tras chiar Ella Robinson, fosta presedinta a IWA care a declarat ca ‘Ceea ce se intampla in maternitatile romanesti este macelarie medievala‘, facand referire la faptul ca avem cea mai mare rata de cezariene si de epiziotomii din Europa si deasmenea la faptul ca, pana si in majoritatea maternitatilor private, gravidele sunt fortate sa nasca dupa protocoale inflexibile. Din aceste motive, explica ea, peste 90% din femeile de alta nationalitate care traiesc in Romania aleg sa se reintoarca in tara de origine pentru a da nastere copiilor sau chiar opteaza sa nasca intr-o tara din vecinatatea Romaniei (Ungaria, Germania) unde le sunt respectate drepturile. Asociatia Mame pentru Mame vine in ajutorul acestor femei, oferindu-le consiliere despre cum pot avea o experienta buna la nastere in Romania si chiar asigurand medierea comunicarii dintre gravide si institutiile medicale pentru a le ajuta sa nasca in conditii cat mai apropiate de cele pe care le au in tara de origine.

 

 

Multumim deasmenea Dnei. Oksana Danilisin, secretar al IWA Bucharest pentru sprijinul pe care l-a acordat Asociatiei Mame pentru Mame si o felicitam pentru nasterea fiicei sale, Ella Sofia. Oksana Danilisin a fost prima gravida din IWA Bucharest care a beneficiat de consiliere prenatala din partea Asociatiei Mame pentru Mame. Femeie de afaceri de succes cu alura de manechin profesionist, Oksana si-a dorit o nastere naturala; ea s-a consiliat cu Ana Maita, dobandind astfel incredere si informatii despre cum sa nasca usor si frumos. Drept urmare a petrecut un travaliu activ acasa si a ajuns la maternitate cu dilatatie completa, nascand in doar o ora cu perineu intact. Felicitari Oksana!

 

Partajati articolul
Alte articole din sectiunea: Evenimente

Urmariti-ne pe Facebook