Asociatia Mame pentru Mame si Asociatia TATA solicita audienta la Avocatul Poporului

Deoarece se apropie termenul legal de 30 de zile de la depunerea cererii exceptiei de neconstitutionalitate la Avocatul Poporului facuta de Asociatia de Femei a Partidului Conservatori in data de 17 Decembrie, fara ca insititutia AP sa fi decis daca va depune sau nu cererea la Curtea Constitutionala, Asociatia Mame pentru Mame si Asociatia T.A.T.A au decis sa solicite o audienta pentru a vedea care este motivul pentru care aceasta chestiune, urgenta dealtfel prin natura categoriei afectate de OUG 111/2010, treneaza.

Am considerat ca din moment ce avem o sentinta (cu rol consultativ) a Consiliului National Contra Discriminarii care a confirmat faptul ca OUG 111 are un caracter discriminatoriu clar, Avocatul Poporului trebuie sa depuna rapid cererea exceptiei de neconstitutionalitate la CC, pentru a forta Guvernul sa mute data punerii in aplicare a OUG 111 la 1 Octombrie 2011. Si totusi, a mai ramas mai putin de o saptamana pana la expirarea termenului legal si nu avem nici o veste de la Avocatul Poporului.

Va asiguram ca nu am uitat anxietatea si frustrarea viitorilor parinti care au apelat la noi si va vom informa imediat ce avem o informatie noua.

Partajati articolul
Alte articole din sectiunea: CIC si drepturile familiei

Urmariti-ne pe Facebook