Asociatia Mame pentru Mame va reprezenta ENCA in Romania!

Asociatia Mame pentru Mame a devenit reprezentantul ENCA (European Network of Childbirth Associations) in Romania. Este un pas extrem de important pe care Romania il face in directia imbunatatirii si aducerii la zi a modului in care femeile sunt asistate in sarcina, la nastere si pe durata alaptarii. ENCA este o organizatie lansata in 1993 in Frankfurt de catre initiatorii germani ai Societatii pentru Educatia Prenatala. ENCA reuneste organizatiile cele mai active din Europa care lupta pentru imbunatatirea ingrijirilor perinatale acordate mamelor si bebelusilor. Toti cei care sunt selectati de forul ENCA pentru a fi cooptati au dovedit determinare si entuziasm in conceperea de strategii pentru a imbunatati conditiile din timpul sarcinii, la nastere si in perioada post-partum in statele de pe teritoriul Europei. In aceste tari, ENCA promoveaza prin reprezentantii sai directi, cum este Asociatia Mame pentru Mame:

  • Imputernicirea femeilor in procesul nasterii
  • Nasterea ca eveniment al familiei
  • Alaptarea
  • Asistenta perinatala prin moase

 

 

 

Reprezentantii ENCA si fiecarei natiuni se intalnesc regulat si comunica frecvent pentru a dezvolta impreuna strategii, pentru a impartasi experienta valoroasa de lucru si pentru a se sprijinii reciproc in cadrul campaniilor organizate de fiecare tara. Prin dobandirea calitatii de reprezentant ENCA pe Romania, Asociatia Mame pentru Mame a fost cooptata in grupul de lucru on-line acolo unde se discuta cele mai noi progrese in domeniu. Astfel, colectam informatii si le circulam catre toti membrii, fiecare membru avand responsabilitatea de a impartasi informatiile obtinute prin ENCA cu organizatiile de profil din tara sa.

 

In acest scop Asociatia Mame pentru Mame va da comunicate catre toate asociatiile partenere din Romania. Toate organizatiile nationale care doresc sa primeasca informarile ENCA sunt invitate sa ne scrie la office@mamepentrumame.ro pentru a fi adaugate la lista de mailing aferenta.

 

Deasmenea, Asociatia noastra va participa la Congresul ENCA din Aprilie 2012 care va avea loc la Viena unde se vor discuta ultimele progrese din tarile UE cu privire la domeniul perinatal. Vom documenta temeinic aceasta intalnire pentru a impartasi informatia cu colegii din tara.

Partajati articolul
Alte articole din sectiunea: CIC si drepturile familiei

Urmariti-ne pe Facebook