Asociatia’Mame pentru Mame’ solicita clarificari din partea Guvernului

In urma solicitarilor venite pe toate canalele de la lauze, gravide, mame si tati care se afla in situatia de a nu sti in ce categorie de concediu maternal se incadreaza, din cauza neclaritatii declaratiei Premierului Boc, Asociatia ‘Mame pentru Mame’ a trimis o cerere Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale in care solicita clarificarea tuturor punctelor ambigue din declaratia de ieri. Va vom tine la curent cu raspunsul Ministerului. Citam solicitarea catre Minister:

Asociatia ‘Mame pentru Mame’ si Asociatia M.A.M.E. solicita urgent clarifica

ri in ceea ce priveste modul de aplicare a modificarilor anuntate de Guvern in ceea ce priveste durata concediului maternal de la 1 Ianuarie 2011.

‘Intra sub incidenţa indemnizaţiei pentru creşterea copilului în 2011’ asa cum a declarat Premierul Boc numai femeile care nasc efectiv incepand cu 1 Ianuarie 2011 sau si cele care au nascut incepand cu 20 Noiembrie 2010 si care termina cele 42 de zile de concediu post-natal minim obligatoriu la 1 Ianuarie 2011 si care deci intra prorpiuzis in concediu maternal de la 1 Ianuarie 2011 ? (ceea ce inseamna ca cele care au nascut pana pe 19 Noiembrie inclusiv au sansa de a se incadra in categoria care va beneficia in continuare de 2 ani de concediu maternal).

De asemenea solicitam clarificari in ceea ce priveste situatia mamelor care intra din concediu maternal pentru primul copil direct in concediu maternal pentru al doilea copil.

In plus, solicitam clarificarea faptului ca plafonul maxim va reveni sau nu la suma de 4000 lei dupa 1 Ianuarie asa cum si-a luat Guvernul angajamentul in luna Iulie 2010, un alt punct neclar din declaratia Premierului Boc de ieri seara.

Mentionam ca transmitem aceste solicitari din partea lauzelor, mamelor si gravidelor sau a tatilor care se gasesc in aceste situatii incerte si care sunt supuse unui stres enorm in perioada cea mai vulnerabila din viata unei femei. De aceea, speram ca aceste clarificari sa fie facute cat mai repede.

Cu toate ca traim zile grele in care stresul asupra parintilor este maxim, postam caricaturile trimise de Costel Patrascanu care ne sprijina demersurile si care a dorit sa ne aduca totusi un zambet in buna traditie romaneasca a hazului-de-necaz.

 

Partajati articolul
Alte articole din sectiunea: CIC si drepturile familiei

Urmariti-ne pe Facebook