Presedintele Asociatiei Mame pentru Mame, Ana Maita, a exprimat pozitia organizatiei cu privire la atacul din 7 octombrie asupra civililor din Israel si a protestelor antisemite din lume:

„In naivitatea mea, marturisesc ca acum cateva luni de zile, m-am declarat public surprinsa de introducerea Istoriei Holocaustului, ca materie obligatorie in scolile din Romania. Vazand insa ce s-a intamplat in ultimele 10 zile in Israel, in lume, in Europa, in Romania si, mai grav, chiar in bula mea online de activism social, pot sa spun, cu mana pe inima, ca inteleg acum de ce este absolut obligatoriu de predat aceasta materie in toate scolile din Uniunea Europeana si din Occident, nu numai in Romania.

Constat ca groaza ca antisemitsmul brutal este bine-sanatos peste tot. Dar ce ma sperie si ma intristeaza cumplit este ca si in tabara bunilor, a activistilor sociali din bula mea, exista o miopie istorica, un relativism moral care poate nu sunt izvorate neaparat din antisemitism dar care cu siguranta mijlocesc si valideaza antisemitismul…Stiu, este teribil ca evenimentele acestor zile ne pun in situatia de a alege care suferinta a carui popor este mai mare. Dar chiar si asa, nu e loc de relativism moral, nu e loc de miopie istorica. Oricat de tare ar durea, e o alegere clara pe care putem macar sa o intelegem in timp ce multumim cerului ca nu noi suntem cei care trebuie sa o facem. Sustin dreptul statului Israel de a exista si de a proteja dreptul la viata al cetatenilor sai. Sustin eforturile de eliberare a civililor rapiti din casele lor, multi dintre ei femei, copii si chiar bebelusi si sustin ferm combaterea terorismului care a dus la acest razboi cumplit.  Apreciem eforturile facute de Israel pentru a proteja civilii palestinieni pentru a nu deveni victime colaterale si condamnam cinismul cu care teroristii Hamas folosesc propria populatie civila drept scut uman, urmarind sa valorifice moartea nevinovatilor pentru a manipula opinia publica in statele vestice. Asociatia Mame pentru Mame este alaturi de comunitatea evreiasca din Romania si alaturi de Israel.”

Partajati articolul
Alte articole din sectiunea: Uncategorized

Urmariti-ne pe Facebook