Cursurile de Doula in Romania – un semn clar al dorintei romancelor de a naste insotite cu blandete

Asociatia Mame pentru Mame saluta initativele organizatiilor partenere din tara de a desfasura cursuri de doula – profesie recunoscuta in strainatate si care se refera la sprijinirea mamei in timpul nasterii din punct de vedere psiho-emotional si fizic. Asociatia noastra a semnalat faptul ca este necesar ca aceasta profgesie sa fie recunoscuta si in Romania , pentru ca romancele sa beneficieze de serviciile specializate de doula. In acest sens, Asociatia noastra a introdus in Strategia Nationala pentru Sanatatea Reproducerii 2012-2015 dezvoltata de Biroul Fondului Natiunilor Unite pentru Populatie in beheficiul Guvernului Romaniei, recomandarea ca profesia si activitatea de doula sa fie reglementata corespunzator. Nevoia femeilordin Romania de a se bucura de serviciile unei doule este din ce in ce mai evidenta – ca dovada, cursurile organizate pentru doule in Cluj, Brasov si Miercurea Ciuc.

Cuvantul “doula” vine din greaca si inseamna “femeie ce serveste o alta femeie” sau “femeie ce ofera ingrijire”. In varianta moderna, termenul nu s-a schimbat, dar se axeaza pe oferirea sprijinului in diferite momente specifice din viata unei femei cum ar fi sarcina, nasterea si perioada postnatala. Pentru mai multe informatii despre meseria de doula puteti gasi AICI. Acum puteti sa deveniti doula cu ajutorul cursurilor de specialitate.

 

 

Doula Andreea Luncasu, initiatoarea proiectului feminitate.org si partener de nadejde al Asociatiei noastre in Cluj, va sustine o serie de cursuri de doula despre care puteti citi mai multe si sa va inscrieti  AICI. Ne bucura faptul ca acest curs va fi sustinut si la Brasov in parteneriat cu Ditta Depner si al sau bbmic.ro

Deasmenea, ne bucura faptul ca partenerele noastre de la Asociatia CsikiAnyak din Miercurea Ciuc, Bea Tiboldi si Marika Vitos, organizeaza un curs in premiera in Romania cu doula de renume Reka Dezsi, acreditata DONA.

Intre 4-6 noiembrie 2011, orasul Miercurea-Ciuc prin organizarea Asociatiei Csíki Anyák Egyesülete (Mamicile din Bazinul Ciucului) va fi gazda unui curs extraordinar de doule, prin participarea, prezentarea lui Réka Dézsi, mama a doi copii mici, CD, BDT (DONA) trainer, ardeleanca prin origine, si un trainer foarte renumit, iubit in Ungaria.

Programul cursului de trei zile este foarte complex, si se bazeaza pe nasterea naturala.

Participantii vor invata technici interesante de sustinere a parturientei in timpul nasterii atit fizic cat si emotional, Réka va vorbi despre legea 3R, metoda Roving Body check, hidroterapie, masaj, reducerea durerii, nasterea orgasmica, EDA, VBAC, cesariana, si multe altele.

Cei interesati vor avea sansa de a patrunde atat in lumea speciala a doulelor, cat si in rolul doulelor in timpul travaliului, un domeniu inca foarte necunoscut in salile de nasteri din Romania.

Cursantii sunt foarte entuziasmati, si dornici sa invete toate technicile, care ajuta femeile sa indeplineasca visul vietii lor, cea de a avea o experienta pozitiva dupa nastere, poate chiar prima nastere si de a promova nasterea naturala, netulburata.

La finalul cursului participanti vor primi diplome cu acreditare internationala de la Asociatia DONA International (). Pentru a afla mai multe si pentru inscrieri puteti sa o contactati pe Vitos Mária (info@csikianyak.ma).

Partajati articolul
Alte articole din sectiunea: Sarcina si nasterea

Urmariti-ne pe Facebook