Eveniment Casa Satya – DA poti sa alegi cum vrei sa nasti!

Asociatia Mame pentru Mame a participat in calitate de invitat, la o intalnire dedicata dezbaterii „Poti alege cum vrei sa nasti?” in ambientul special de la Casa Satya. Au mai participat Monica Reu, trainer pe comunicare non-violenta, prezentand volumele pe aceasta tema publicate de  Elena Francisc Publishing. Intalnirea a avut loc sambata 23 octombrie 2010. Au participat gravide, cupluri, mamici, parinti cu bebelusi, reprezentantele unor organizatii implicate in educatie. A fost extrem de apreciata si laudata prezenta tatilor/viitorilor tati implicati si informati.


Pornind de la tema intrebare a intalnirii  “Poti alege cum vrei sa nasti ?”, ca si de la considerentul necesitatii detinerii informatiei ca modalitate de cunostere si punct de plecare in luarea deciziilor si exprimarea unor optiuni corecte, discutiile dintre participante au gravitat in sfera beneficiilor nasterii naturale pentru sanatatea mamei si a viitorului copil.

Temerile gravidelor prezente la intalnire au fost legate de:

–       nerespectarea  deciziei pentru nastere naturala & activa

–       recomandarea operatiei cezariene ca si modalitate de nastere mai usoara chiar in conditiile in care nu exista ratiuni medicale reale

–       nasterea in apa ca si optiune pentru atenuarea naturala a durerilor

–       evitarea epiziotomiei de rutina si pastrarea integritatii perineului la nastere.

Feedbackul primit de la mamicile cu experienta nasterii,  le-a oferit posibilitatea de a reflecta la aceste temeri dar si la imortanta motivarilor personale in luarea deciziilor legate de modalitatea de nastere aleasa

Ana Maita-presedinta ONG-ului  “Mame pentru Mame” dar si mama a doi copii, a stimulat purtatea discutiilor legate de implicatiile emotionale si fizice pe care le are nasterea acasa, dar si riscurile unei asemenea nasteri neasistata de o moasa  cu drept de practica.

Prezentarea de catre Monica Reu a cartilor editate de Elena Francisc Publishing si dedicate nasterii si a dezvoltarii inteligentei copiilor a trezit interesul real al participantilor pentru lecturarea lor:

Michel Odent

*Cezariana

*Functiile Orgasmelor & Cai spre Transcendenta

Dr Robin Fancourt

*Cum sa formam si sa dezvoltam inteligenta copiilor nostri

 

 

Partajati articolul
Alte articole din sectiunea: Evenimente

Urmariti-ne pe Facebook