Filmata in timp ce batea cu salbaticie copii de 3 ani, Ioana Neagu se bucura de primavara in libertate

 

Directoarea gradinitei private fara autorizatie, Ioana Neagu, filmata in timp ce batea cu salbaticie in mod repetat copiii lasati de parinti in grija ei se plimba vesela si nestingherita in libertate, bucurand-se de primavara.

Asta pentru ca Judecatoria Sector 5 a considerat ca aceasta femeie, FILMATA in timp ce agresa fara menajamente si in mod repetat copii de varsta prescolara, NU ESTE UN PERICOL PUBLIC si ca bataia strasnica aplicala mai multor copii este doar ‘o corecție izolată’.


Citam din consideratiile magistratului de la Judecatoria Sector 5.

‘anchetatorii nu au probe care să ateste că faptele au avut continuitate și că o corecție izolată aplicată minorului nu e considerată faptă penală”


Mai mult, sustine Judecatoria Sector 5:

“Organele de urmărire penală nu au demonstrat nici producerea urmării faptelor imputate, respectiv punerea in primejdie grava a dezvoltarii fizice, psihice sau morale a minorilor”

{youtube}3vOOapdZHto{/youtube}

SCENELE FILMATE, crede Judecatoria Sector 5, sunt poate o productie hollywood-iana de tip ‘Blair Witch Project’, parte a unei conspiratii la nivel international de a o discredita pe Ioana Neagu?

 

Oare nu a fost considerata Ioana Neagu un pericol public pentru ca ea nu bate adulti pe strada ci doar copii mici in intunericul ferit de sub scara gradinitei pe care o conduce si in patuturile lor unde dorm de dupa-amiaza?…

„în conditiile în care inculpata era administrator al instituiei, părinții copiilor sau sustinătorii legali ai acestora devin direct responsabili pentru evenimentele ce pot surveni pe parcursul supravegherii lor în aceasta unitate.”

 

Da, parintii sunt responsabili ca si-au lasat copiii in grija unei psihopate. Si cand unii dintre acesti parinti au descoperit cu oroare ce se intampla copiilor lor la gradinita, au strans dovezi filmate si mers la Politie si au facut plangere, in mod cat se poate de legal si de corect. Si ce deznodamant a avut deocamdata plangerea lor? Ei bine, cum spuneam, Ioana Neagu se plimba vesela si nestingherita in libertate, bucurand-se de primavara.

 

Cat despre parintii care se spune ca O SUSTIN pe Ioana Neagu, in ciuda filmarilor care o arata cum loveste fara mila copiii care i-au fost incredintati spre ingrijire: sa intelegem ca o sustineti pentru ca fie NU credeti ceea ce puteti vedea cu proprii ochi (caz in care probabil aveti o problema cognitiva grava) fie APROBATI acest abuz asupra copiilor si chiar daca el poate ca nu s-a intamplat asupra copiilor vostri, nu v-ar deranja daca intr-o zi chiar copiii vostri vor fi loviti cu sete de Ioana Neagu (caz in care ar trebui sa fiti vizitati de Protectia Copilului urgent pentru a va verifica daca va calificati pentru a fi parintii copiilor vostri sau nu). Oricum ar fi, faptul ca exista parinti care in fata acestor filmari nu isi pun o intrebare legata de bunastarea propriilor copiii ci se arunca in a o apara pe Ioana Neagu este peste puterea noastra de intelegere.

 

De aceea va propunem un exercitiu de imaginatie. Sa incepem prin a descrie tipologia agresorului de copii.

 

In primul rand, masura periculozitatii extreme a acestui tip de agresor de copii este calitatea lor sociopata exceptionala: au o abilitate fantastica de a proiecta inafara imaginea unei persoane calde, responsabile, de incredere mai ales fata de familia copilului pe care il agreseaza.

Stim, din marturiile celor implicati in caz, ca Ioana Neagu era perceputa ca o persoana foarte draguta si grijulie de clientii sai.

 

In literatura de specialitate, unii agresori ‘investesc’ luni intregi de ‘curtare’ a familiei copilului astfel incat sa le castige increderea si de a intra, invitat chiar de familia, pe usa din fata in viata copilului lor. Vigilenta familiei astfel ‘anesteziata’ prin disimulare dusa la nivel de arta va permite abuzatorului sa chinuie, cu impunitate, in mod repetat un copil.

Stim de asemeni, ca Ioana Neagu opera aceasta gradinita ilegala de mai bine de 10 ani si ca parintii isi duceau acolo mai multe randuri de copii.

 

In al doilea rand agresorii de copii cei mai periculosi sunt cei care stiu sa abuzeze copilul in mod repetat, fara sa lase urme fizice vizibile, manipuland mintea frageda a victimei astfel incat copilul sa nu dea in vileag abuzul la care este supus. Agresorul isi manipuleaza victima cu ajutorul unui discurs aproape standard: face copilul sa creada ca ‘merita’ ceea ce i se intampla, ca violenta impotriva sa este o consecinta fireasca a faptelor copilului (‘Vezi ce patesti daca faci tampenii/daca nu ma asculti!?’) sau mai rau, o consecinta a naturii malefice a copilului (‘Asa iti trebuie daca esti neascultator/rau/cretin/animal!’).

Nu putem decat sa citim pe buze tiradele cu care Ioana Neagu isi insotea loviturile date cu sete copiilor. Marturiile angajatilor si fostilor angajati despre modul in care injura si ameninta copiii ne ajuta sa reconstituim cu destul de multa precizie coloana sonora a filmarilor.

 

Ei bine, descrierile tipologiei agresorului de copii sunt preluate din literatura de specialitate care trateaza ABUZUL SEXUAL asupra copiilor. Dar nu-i asa ca se potrivesc manusa situatiei de fata?

Daca Ioana Neagu ar fi abuzat sexual copiii din gradinita sa, anesteziand prin disimulare vigilenta parintilor si manipuland cu abilitate mintile copiilor ca sa nu vorbeasca acasa despre ce li se intampla la gradinita, atunci cu siguranta ea ar fi fost acum retinuta ca fiind PERICOL PUBLIC. Judecatoria Sectorului 5 considera insa ca abuzul fizic este acceptabil ca atare Ioana Neagu este in libertate.

 

In final nu putem sa ne intrebam decat: cu ce este capsorul unui copil mai prejos decat organul sau genital?

Cu ce este manuta unui copil mai putin valoroasa in ochii legii sau ai societatii decat anusul sau?

Cu ce este bataia strasnica primita de un amarat de copil de 3 ani in intunericul ferit de sub scara gradinitei mai putin odioasa decat un viol strasnic in acelasi intuneric ferit?

De ce ar permite legea ca orice farama din trupusorul unui copil de 2-5 ani sa fie lovit, ranit de un agresor fara sa dispuna retinerea acestuia, scoaterea lui din societate pana la judecarea faptelor?

 

Intelegem ca sunt retinuti oameni pentru evaziune fiscala si prejudicii – adica pentru neplata taxelor si impozitelor. Si e bine intr-un fel ca e asa pentru ca statul spera ca astfel sa descurajeze evaziunea si hotia organizata din Romania. Dar cum se poate ca sa nu fie retinuti oameni filmati in timp ce lovesc copii? Ce mesaj da Justitia din Romania cetatenilor sai? Va explicam noi exact mesajul:

 

Ca a bate cu salbaticie un copil este acceptabil si ca cine practica asta nu este un pericol public. Poate aceasta viziune asupra acceptabilitatii a agresiunii asupra copiilor, consfintita simbolic de lasarea in libertate a Ioanei Neagu de catre Judecatoria Sectorului 5, este o buna explicatie a unor statistici care arata de ce Romania are cel mai mare numar de copii abuzati din Europa:

Conform unui studiu realizat de Salvati Copiii Romania in 2013 pe un lot de 1436 de familii cu copii in ciclul scolar, gimnazial si liceal, din 58 de localitati:

  • 38% dintre părinţi recunosc abuzul fizic* asupra copiilor în familie;

  • 63% dintre copii afirmă că sunt bătuţi acasă de către părinţii lor;

*Corecţiile precum „lovitul cu palma” /„urecheala” nu sunt percepute de majoritatea părinţilor, şi într-o anumită măsură, nici de copii, ca fiind comportamente din sfera abuzului fizic;

  • 20% dintre părinţi apreciază pozitiv bătaia ca mijloc de educaţie a copilului;

  • 18% dintre copii afirmă că au fot bătuţi acasă cu băţul sau nuiaua, 13% cu cureaua, 8% cu
  • lingura de lemn.

  • 33% dintre copiii sunt jigniţi și etichetaţi la școală de către cadrele didactice;

  • 7% dintre copii afirmă că sunt bătuţi de către profesorii lor
Sursa: AICI

Subliniem inca o data, ca acest studiu a fost facut pe un lot unde cei mai mici copiii aveau minim 6 ani – asta pentru ca, nu-i asa, cei mai mici de 6 ani nu se pot exprima tocmai ferm atunci cand sunt batuti la gradinita sau un familie…

 

 

Asociatia Mame pentru Mame doreste sa organizeze un protest public prin care sa ne exprimam revolta fata de situatia de la Gradinita Flipper. Va rugam sa interactionati cu pagina noastra de Facebook daca doriti sa participati – vom anunta data, ora si locatia pe Facebook.

Partajati articolul
Alte articole din sectiunea: Campanii

Urmariti-ne pe Facebook