Guvernul condamna bebelusiii si voteaza OUG 111 cu un singur amendament

In ciuda eforturilor sustinute din partea Asociatiei Mame pentru Mame, ale Aliantei Tata si ale Asociatiei MAME de a determina Parlamentul sa modifice OUG 111 macar in sensul amanarii datei de aplicare (pentru a asigura respectarea dreptului parintilor de a-si aduce copii pe lume in acelasi cadru legislativ in care i-au conceput), ieri, 24 Mai, parlamentarii au votat pentru ca OUG 111 sa devina lege, acceptand un singur amendament din cele solicitate de organizatiile de parinti. Amendamentul adoptat se refera la extinderea protectiei juridice asupra locului de munca al acelor parinti care opteaza pentru 2 ani de concediu. Parlamentarii nu au luat insa in seama gravul aspect de neconstitutionalitate (semnalat si de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii) pe care OUG 111 il contine prin faptul ca nesocoteste planificarea familiala facuta de cuplurile care au conceput copii in 2010, urmand sa-i nasca in 2011.

Va reamintim ca Asociatia Mame pentru Mame si Alianta TATA au facut, incepand din Decembrie 2010, eforturi sustinute de a determina cat mai multe grupuri parlamentare sa voteze respingerea sau macar modificarea OUG 111. In acest sens am discutat si am obtinut sprijinul PNL, PSD, PC si am sperat noi ca si al grupului minoritatilor nationale precum si cel al UDMR, in incercarea de a dobandi o majoritate de voturi in Parlament pentru cauza parintilor si a copiilor din Romania.

Asociatia Mame pentru Mame denunta in mod public lipsa de moralitate si cinismul guvernantilor care au ignorat apelurile noastre repetate de a repara macar partial raul facut de aceasta ordonanta prin amanarea datei ei de aplicare pentru 1 Octombrie 2011. Desi minisitrul care a luat aceasta decizie nu mai este in functie dupa ce a demisionat ca urmare a demascarii a mecanismului dubios prin care beneficia de bani europeni, fiind in prezent anchetat de DNA, Guvernul nu a luat in considerare nici o clipa re-evaluarea hotararilor luate de ace ministru dezonorat.

Ca organizatie care reprezentam in principal femeile din Romania si mamele in mod specific, denuntam de asemenea, cinismul extrem al femeilor parlamentari si decidenti din arcul guvernamental, care, cu toate ca am apelat la ajutorul lor, au ales sa nu ne ajute, dovedind astfel ca desi multe dintre ele sunt mame la randul lor, NU respecta si protejeaza dificila conditia de mama. Dnelor Sulfina Barbu, Raluca Turcan, Elena Udrea, Roberta Anastase si Andreea Paul Vass – RUSINE! Ati sprijinit condamnarea parintilor responsabili din Romania la a-si abandona copiii prin straini pentru a-si putea sustine financiar familia.

In acelasi timp dorim sa multumim pentru sprijinul pretios pe care l-am primit in aceste luni dificile de la parlamentarii Diana Tusa – o proaspata MAMA care intelege perfect dificultatile prin care trecem  si care ne-a consiliat cu mare generozitate si solicitudine – , Cristina Pocora – o viitoare mama – si Ileana Dumitrache, doua FEMEI cu suflet si constiinta care au propus un proiect de amendare a OUG 111 conceput cu mare atentie si dorinta autentica de a remedia situatia. DOAMNELOR, va multumim!

Cu toate ca OUG 111 a devenit lege, Asociatia Mame pentru Mame va continua lupta pentru indreptarea acestui rau abatut asupra copiilor si parintilor din Romania. Pasul urmator este depunerea unei cereri de exceptie de neconstitutionalitate la Curtea Constitutionala de catre doua grupuri parlamentare – avem deja sprijinul ferm al PNL si PSD – in speranta ca judecatorii de la CC vor face dreptate.

Urmeaza sa publicam o lista completa cu votul tuturor parlamentarilor prezenti la acest vot pentru a da ocazia parintilor din Romania sa vada exact pe ce nume sa NU puna stampila la urmatoarele alegeri.

Partajati articolul
Alte articole din sectiunea: CIC si drepturile familiei

Urmariti-ne pe Facebook