“Hilleman, o luptă continuă pentru salvarea copiilor lumii”, un documentar remarcabil despre pionerul vaccinării

Grupul Coaliția România Sănătoasă si Asociatia Mame pentru Mame va invita la vizionarea documentarului “Hilleman, o luptă continuă pentru salvarea copiilor lumii”, producție distinsă cu premiul pentru “Cel mai bun film documentar” la Festivalul Scinema, 2016. Documentarul despre viața microbiologului și vaccinologului american Maurice Ralph Hilleman și impactul pe care activitatea acestuia a avut-o, la nivel global, va fi proiectat, în premieră, în România.

Considerat unul dintre cei mai influenți și importanți oameni de știință ai secolului XX și pioner al vaccinării, Maurice Ralph Hilleman a dezvoltat peste 40 de vaccinuri, 8 din cele 14 vaccinuri incluse astăzi în programele naționale de imunizare, la nivel mondial, fiind create de vaccinologul american. Hilleman este inventatorul vaccinului împotriva pojarului și oreionului și al primului vaccin multivalent ROR, precum și creatorul vaccinurilor care previn hepatita A, hepatita B, vărsatul de vânt, meningita și pneumonia. Maurice Ralph Hilleman este cercetătorul responsabil pentru mai mult de jumătate dintre vaccinurile la care copiii din întreaga lume au acces, astăzi, și este considerat omul datorită căruia peste 8 milioane de vieți sunt salvate, în fiecare an.

Documentarul „Hilleman – O luptă continuă pentru salvarea copiilor lumii”

 
Coaliția România Sănătoasă, proiect al Asociației Mame pentru Mame și al Societății Române Raționaliste, a luat premiul pentru Cea mai bună campanie de informare din sănătate – Infografice privind vaccinarea, în cadrul secțiunii Premiile Publicului, la Gala COPAC 2017. Peste 7,000,000 utilizatori de Facebook au văzut infograficele realizate de Coaliția România Sănătoasă, de la lansarea proiectului, în luna februarie 2016.

Partajati articolul
Alte articole din sectiunea: Vaccinarea

Urmariti-ne pe Facebook