Ina May Gaskin vorbeste in apararea moasei Agnes Gereb, pusa abuziv sub arest la domiciliu

Asociatia Mame pentru Mame continua sa sprijine cauze moasei din Ungaria acuzata si pusa sub arest la domiciliu in mod abuziv de catre statul maghiar pentru ‘crima’ de a fi asistat nasteri la domiciliu. Situatia acestei moase recunoscuta ca expert pe plan international este cu atat mai dramatica cu cat chiar si dupa ce societatea civila din Ungariaa castigat la CEDO procesul cu statul maghiar, obligandu-l sa legifereze nasterea asistata la domiciliu, autoritatile nu au considerat necesar sa o judece pe Agnes Gereb in libertate. Ea se afla inca in arest la domiciliu fiind supusa unui tratament umilitor si abuziv din partea autoritatilor, care o trateaza ca pe un infractor periculos nu ca pe un profesionist dedicat, medic obstetrician cu practica de peste 15 ani si moasa autorizata ce a asistat cu succes si blandete peste 3000 de nasteri la domiciliu si in centre de nastere. Puteti citi povestea acestui caz incredibil AICI.

Avand in vedere situatia data, Asociatia noastra impreuna cu colegele din intreaga Europa cu care formam reteaua ENCA continuam sa solicitam statului maghiar un tratament corect fata de Agnes Gereb. Legendara Ina May Gaskin, premiata recenta pentru munca sa revolutionara, a vorbit in apararea colegei sale din Ungaria:

 

{youtube}2j96cz5zBg8{/youtube}

 

 

O noua petitie a fost lansata pentru eliberarea lui Agnes Gereb – in josul paginii este petitia in limba engleza iar la inceput gasiti traduse in engleza campurile de completat. Va rugam sa semnati PETITIA pentru a arata acestei moase ca nu am uitat-o mai ales in aceasta perioada a Sfintelor Sarbatori.

Partajati articolul
Alte articole din sectiunea: Moase

Urmariti-ne pe Facebook