Interviu despre nasterea la domiciliu cu ALISON LOHMAN, actrita celebra la Hollywood, exclusiv pentru Ana Maita de la ‘Mame pentru Mame’

O stiti cu siguranta din filme vazute la cinema si la TV. Este mai mignona si mai delicata in realitate decat pare in filme insa este de o frumusete si o naturalete care depaseste, in opinia mea, apartiile ‘studiate’ de pe covorul rosu. Este Alison Lohman si o stiti din succese de box-o ffice ca Flicka, Drag me to Hell, sau Gamer. Insa eu nu am cunoscut-o ca pe o celebritate aterizata  la Bucuresti direct de pe covorul rosu ci ca pe o viitoare mama preocupata de nasterea primului ei copil. Alison este insarcinata si stia ca nu va apuca sa se intoarca in SUA inainte de data probabila asa ca si-a planificat sa nasca in Europa. Dorinta ei ferma esta sa nasca natural la domiciliu alaturi de o moasa – cititi interviul pe care mi l-a acordat pentru a vedea cum se descurca in tara noastra Alison, o tanara gravida care vrea sa nasca natural.

Inainte de toate, ce parare ai despre Romania? Aveai preconceptii care s-au confirmat sau infirmat dupa ce ai ajuns aici?

Nu stiam la ce sa ma astept insa imi place aici desi eram putin ingrijorata pentru ca incerc sa traiesc cat mai sanatos si nu stiam daca voi gasi lapte proaspat si mancare bio – insa voi aveti de toate aici si defapt aveti mai multe produse alimentare decat in SUA. In plus aveti restaurante cu mancare asiatica si indiana excelenta. In orice caz, mancarea voastra e mult mai buna decat a noastra ceea ce imi place foarte mult!

Insa in ceea ce priveste nasterea sunt foarte dezamagita. E foarte bine ca aveti acest centru de educare prenatala. Nu prea ai unde sa inveti despre perineu altundeva – in SUA moasele tin cursuri chiar in spital si acolo ele au posibilitatea sa asiste nasteri chiar si la domiciliu. M-a surprins faptul ca in Romania acest lucru nu este posibil.

Faptul ca esti o actrita celebra la Hollywood a influentat modul in care esti tratata aici?

Da m-a ajutat in sensul ca am putut ajunge mai usor la persoanele la care mi se recomandase sa ma duc de cei cu care colaborez in Romania.

Cum ai hotarat sa nasti la domiciliu?

Intotdeauna mi-am dorit sa nasc acasa! Nu ma simt in largul meu la spital, niciodata nu m-am simtit confortabil acolo – nimic din mediul acela nu ma face sa ma simt ok. Am prietene care au nascut la spital si experienta a fost una groaznica si am prietene care au nascut acasa si au avut experiente minunate.

Nu iti este teama sa nasti acasa?

Nu ma intereseaza cat de teama imi va fi cand voi naste acasa pentru ca stiu ca oricum imi va fi mai putin teama decat daca as naste la spital. In plus, am sprijinul sotului meu in aceasta hotarare. El este foarte decis sa faca totul pentru a ma putea ajuta cat mai bine – vrea sa citeasca tot ce exista de citit pe acest subiect mai ales ca la un moment dat comtemplam posibilitatea de a naste acasa fara asistenta medicala (n.a. fara moasa).

Cum a reactionat familia ta la aceasta decizie?

Mama m-a sunat de mai multe ori sa ma roage sa ma intorc la Los Angeles ca sa nasc deoarece ea crede ca nu sunt in siguranta decat nasc acolo. Ea este mai ingrijorata deoarece sunt unica ei fiica. Eu vreau insa sa il am pe sotul meu alaturi si um el trebuia savina in Romania sa filmeze am decis sa-l urmez si sa nasc aici.

Este primul ei nepot?

Da, este prima ei nepoata defapt. Noi nu vroiam sa stim sexul copilului ca sa fie o surpriza insa medicii de aici nu sunt obisnuiti sa-i intrebe pe viitori parinti daca doresc sau nu sa stie sexul copilului, asa ca ne-au spus fara sa ne avertizeze. Nu mi s-a parut deloc amuzant dar, in fine, s-a intamplat.

Partajati articolul
Alte articole din sectiunea: Interviuri

Urmariti-ne pe Facebook