Lansare BBmic – E-shop dedicat nasterii si parentingului natural
Asociatia Mame pentru Mame are bucuria sa va anunte despre lansarea conceptului BBmic.ro, magazinul pentru nastere si parenting natural conceput de Ditta Depner, membru fondator al Asociatiei. Salutam dedicarea Dittei in impartasi si altor parinti filosofia centrata pe natural si firesc pe care s-a bazat atat in sarcina cat si la nasterea fiului sau si mai ales in cresterea cat mai armonioasa a lui. BBmic.ro este atat o platforma de informare cat si un magazin on-line unde Ditta a selectat cu grija produsele pe care ea insusi le-a testat si care au ajutat-o in toate aceste etape ale devenirii sale ca femeie si mama. Cititi mai departe pentru a afla mai multe despre conceptul BBmic chiar in cuvintele Dittei Depner.
Cine e BBmic?
Suntem un bebe mic şi o tânără mămică dornică să-l crească pe bebe mic cât mai natural, aşa cum nu mai este la modă acum, din păcate… Sunt trainer de “HynoBirthing” metoda Marie Mongan (cu cerificat de trainer autorizat pe România obţinut după o şcolarizare la Zurich, Elveţia), şi membru fondator al asociaţiei “Mame pentru Mame”, care promovează naşterea naturală şi alăptarea. În timpul liber rămas mă ocup de arta de a trăi sănătos, pentru că în ziua de astăzi a ajuns realmente o măiestrie să jonglezi printre obstacolele societăţii moderne ca să alegi acest stil de viaţă…dar merită!
Ce şi-a propus BBmic?
Vrem să arătăm că trebuie să fii doar deschis la minte ca să ajungi la lucrurile într-adevar bune şi sănătoase pentru tine şi copilaşul tău. Nu trebuie să dispui neapărat de bani mulţi ca să-ţi creşti copilul cât mai natural în zilele astea, ci trebuie doar să fii corect informat despre avantajele multiple ale acestei filozofii străvechi şi să nu alegi după reclame de la tv, sau după gura lumii binevoitoare, de exemplu. Dorim să vă informăm despre PRODUSE pe care le-am testat personal, TEORII pe care le-am preluat de la experţii din domeniu şi LUCRURI de care s-ar putea să aveţi nevoie pentru a avea o sarcină uşoară, o naştere naturală împlinitoare, şi o perioadă de alăptare spornică. Ne dorim să vă ajutăm să găsiţi acul în carul cu fân, adică lucrurile de care are nevoie într-adevăr un copilaş, de la naştere până la vârsta adolescenţei. Pentru că sunt mult prea multe de spus, v-aş sugera să consultaţi lista de produse din partea de sus a paginii pentru a vă lămuri că n-aţi nimerit degeaba la noi.
Ne găsiţi doar la magazinul nostru din Braşov!
Pentru că dintotdeauna mi-au plăcut pozele dintr-un album şi nu cele dintr-un fişier în computer, am optat pentru relaţiile interumane care să apropie oamenii cu aceleaşi căutari. Suntem virtuali doar pentru a vă uşura munca de căutare, toate produsele prezentate pe site le puteţi găsi numai la magazinul nostru din Braşov.
Vă informaţi, alegeţi şi veniţi într-o plimbare pe la noi, să le şi vedeţi, răsfoiţi şi testaţi.
Cum să-ţi creşti copilul în mod cât mai natural.
Acest concept este mai degrabă o filosofie de viaţă, după părerea mea. A-ţi creşte copilul în mod cât mai natural este de fapt o practică străveche, readusă în atenţia lumii în anii 1977 de către Jean Liedloff în cartea sa ,,The Continuum Concept’’ – ,,Conceptul despre continuitate’’ (din păcate nu a fost tradusă încă în limba română). Această carte care a schimbat lumea la vremea aceea, este o carte care-ţi deschide mintea să înţelegi de unde au apărut acele diferenţe enorme între comportamentul copiilor educaţi în ţările super-tehnice, moderne şi cel al copiilor crescuţi în ţări unde s-a păstrat această tradiţie din generaţie în generaţie.
Ideologia acestui concept se bazează pe faptul că specia umană, şi mai ales bebeluşul, are un instinct înnăscut de a dori să trăiască exact acele experienţe la care întreaga omenire s-a adaptat de-a lungul evoluţiei noastre ca specie umană, pentru a se putea dezvolta armonios atât fizic şi psihic cât şi spiritual. Acest concept stă la baza multor practici uzuale astăzi în Germania, Anglia, Olanda şi America, cât şi în ţările unde această filosofie nu a încetat să existe în ciuda influenţei dezvotării vestice nu întotdeauna benefice, în care mama şi copilul au o legătură aproape neîntreruptă încă din prima zi de viaţă.
Ca să vă puteţi face o idee despre diferenţele observate, voi face o listă cu acele experienţe ale copiilor crescuţi în spiritul acestei tradiţii străvechi şi copiii educaţi de astăzi. Remarcaţi cuvintele îngroşate, voi reveni asupra diferenţei dintre ,,educat’’ şi ,,crescut’’ cu altă ocazie, cât de curând.
Copiii crescuţi în spiritul acestui concept natural experimentează de la sine:
1. Contactul corporal cu mama, contact prezent chiar din clipa naşterii
2. Dormitul în patul matrimonial până în momentul în care copilul decide să se mute în camera lui, asta întâmplându-se de obicei în jurul vârstei de 2 ani
3. Purtatul de către mamă sau persoana care îl îngrijeşte, până în momentul în care copilul se va desprinde din proprie iniţiativă pentru a umbla târâş şi mai târziu de-a buşilea, de obicei la vârsta de 6-8 luni
4. Participarea la toate activităţile zilnice ale persoanei care îl poartă, astfel încât bebeluşul să observe tot ceea ce îl înconjoară
5. Alăptatul la cerere şi nu după orarele stabilite de nişte adulţi
6. Disponibilitatea necondiţionată a mamei sau a persoanei care îl îngrijeşte, prin reacţie imediată
Cum să-ţi creşti copilul în mod cât mai natural.
la cerinţele bebeluşului, semnalate prin încordare, sunete şi plâns, fără a avea o reacţie negativă, de nemulţumire sau de supărare la semnalele copilului
7. Sentimentul că este dorit şi acceptat aşa cum este, că este apreciat la valorea lui, fără a fi judecat negativ pentru nevoile sale fiziologice, şi fără a-l cataloga drept asocial şi needucat, doar pentru faptul că adulţii din ziua de astăzi, prin metodele moderne de educaţie, uită că bebeluşii posedă un adânc sentiment de securitate şi ştiu să fie responsabili de toate acţiunile lor, atâta timp cât acest lucru le este permis şi nu suprimat de grijile aproape prosteşti ale părinţilor
În ce constă educaţia în ziua de astăzi după metodele moderne:
1) Bebeluşii sunt privaţi de apropierea fizică de mamă chiar din prima clipă după naştere, prin acele uzanţe medicale fără sens, în care sunt măsuraţi, testaţi şi ţinuţi departe de mamă, într-un salon cu urletele altor nounăscuţi în aceeaşi situaţie tristă. Această traumă a abandonului le va rămâne adânc înrădăcinată în personalitate, iar frica de schimbare, teama de singurătate cât şi dificultatea cu care vor lega relaţii intime mai târziu toate acestea vor fii efectele acestei prime şi hotărâtoare experienţe nefaste din viaţa lor.
2) Nu toţi bebeluşii vor beneficia de o naştere naturală, lăsată de la Dumnezeu, pentru că mamele lor tinere vor opta (din neştiinţă) pentru cezariană sau pentru anestezii de tot felul, oferite de către personalul medical ca pe tavă, fără a se gandi vreo clipă cât de nocive sunt acestea pentru nou-născut
3) Vor dormi singuri şi izolaţi după ce vor plânge de mult prea multe ori până la epuizare, nemaisperând la alinare, doar pentru că au fost condamnaţi la singurătate de o regulă barbară, nejustificată şi totuşi atât de răspândită în ziua de astăzi: ,,lasă-l să plângă, să se obişnuiască singur…sau să nu se răsfeţe…’’ Această practică îl va determina pe copil să devină temător, să creadă că ceea ce cere este fals şi se va simţi stânjenit şi ruşinat de dorinţele lui, tocmai pentru că nu poate înţelege de ce strigătele lui de disperare şi singurătate nu au fost auzite.
4) Vor fi hrăniţi cu lapte praf plin de chimicale (că aşa este la modă acum – că doar laptele de mamă nu este suficient de bun – ce prostie!!!) sau alăptaţi după un plan orar stupid, care nu ţine cont de faptul că lor le este sete şi foame nu după ceas, ci după bunul plac.
5) Bebeluşul NU va participa în niciun fel la activităţile uzuale zilnice, va fii încătuşat în vreun scaun, vreun ţarc sau ţinut culcat uitându-se în tavan în camera lui, nefiind practic stimulat corespunzător decât de nişte jucării nepotrivite, în loc de persoane şi activităţi reale din jurul lui.
6) Bebeluşii vor fii ignoraţi, certaţi că nu sunt cuminţi sau apostrofaţi pentru că plâng sau pentru că îşi exprimă astfel nevoile, sau din contră vor fi prea cocoloşiţi şi tot timpul în centrul atenţiei. Părinţii plini de teamă şi frustrări reacţionează la orice semnal de-al bebeluşului, imprimându-i în mod greşit că nu este în stare să fie responsabil, social şi cu un simţ al securităţii proprii foarte dezvoltat. Prin exclamaţii de genul: NU AI VOIE…, NU FACE…., AI GRIJĂ LA…, VEZI SĂ NU CAZI….etc. părintele îi subminează copilului orice încredere în forţele proprii înnăscute, făcându-l să creadă că de fapt asta se aşteptă de la el: să nu se descurce de unul singur şi să nu ştie să-şi poarte singur de grijă – ceea ce este foarte neadevărat.
7) Procesul înnăscut de învăţare pe care toţi bebeluşii îl au chiar din primele zile de viaţă va fii pervertit de regulile noastre rigide de control, educaţie constrânsă de programe aberante care promovează competiţia şi nu lucrul în echipă, toate acele norme manipulative de constrângere îi vor distruge această tendinţă automată pentru învăţare prin logică şi nu prin memorare.
Ei vor deveni încetul cu încetul nişte roboţei educaţi de o societate bolnavă, care a uitat că nevoile unui copil sunt iubirea şi afecţiunea şi nu constrângerea prin reguli şi severitate, tocmai pentru ideea preconcepută şi greşită de a nu avea copii răsfăţaţi şi neascultători.
Pe parcursul timpului, voi dezvolta subiectele amintite mai sus, pe rând, explicând fiecare concept în parte, tocmai pentru a readuce normalitatea sănătoasă în vieţile noastre şi ale copiilor noştri. Toate aceste materiale sunt documentate şi scrise cu multă atenţie şi responsabilitate de către o mamă preocupată de informarea corect a tuturor mămicilor de pretutindeni, astfel încât să vă uşureze munca de căutare în găsirea adevăratelor valori în acest noian de informaţii contradictorii care circulă la ora actuală.