Livia Dila isi exprima regretul pentru incidentul sesizat de Asociatia Mame pentru Mame

Asociatia Mame pentru Mame doreste sa multumeasca TVR pentru reactia rapida si concilianta pe care a avut-o in legatura cu sesizarea facuta in data de 11.05.2012 apropos de conduita D-nei Dila dupa emisiunea Ora de Stiri de la aceeasi data.

 

In urma invitatiei primite astazi de D-na Ana Maita, Luni 14.05.2012, de la D-na. Anca Lazarescu, Director al Departamentului de Stiri, am avut ocazia sa clarificam incidentul din data de 11.05.2012 si in final, sa depasim situatia neplacuta creata in platoul Orei de Stiri dupa incheierea transmisiei.

D-na Dila a participat la discutie si si-a exprimat regretul pentru cele intamplate, asigurandu-ne de bunele sale intentii in ceea ce priveste promovarea alaptarii (inclusiv cea dupa varsta de 2 ani) cat si de respectul pentru mamele care alapteaza in public de orice etnie ar fi ele. D-na. Dila, sincer afectata de incident, a sustinut ca degenerarea discursului din platou, dupa terminarea emisiunii, nu se datoreaza unor convingeri pe care dansa le impartaseste ci mai degraba presiunii create de dezbaterea extrem de tensionata pe care am avut-o impreuna cu Dl. Dr. Diaconu. Alegem sa credem in bunele intentii ale D-nei. Dila si in regretul sau sincer pentru cele rostite in platou dupa incheierea emisiunii.

Sustinem insa in continuare ca personalitatile din media romaneasca trebuie sa trateze cu mare responsabilitate subiectele care au potentialul sa influenteze comportamentul celor care le urmaresc iar alaptarea este cu siguranta unul dintre aceste subiecte. Conform statisticelor ingrijoratoare, este imperativ sa promovam alaptarea in sensul in care asta inseamna sa informam romanecele ca marea lor majoritate pot alapta fara probleme cel putin 2 ani, respectandu-le evident dreptul de a alege informat daca, cat si cum isi vor alapta copiii.

 

Deasmenea, atat directia Departamentului de Stiri cat si D-na. Dila si-au luat angajamentul de a o invita pe Dna. Marta Muresan, consultant in lactiatie si formator acreditat ILCA , intr-o emisiune viitoare pentru a informa corect, complet si profesionist publicul in legatura cu alaptarea. In final, salutam inca o data Televiziunea Romana, care, prin modul in care a gestionat aceasta situatie, isi reconfirma calitatea sa de institutie media serioasa, etica si profesionista.

Partajati articolul
Alte articole din sectiunea: Evenimente

Urmariti-ne pe Facebook