‘Mame pentru Mame’ apara drepturile tuturor mamelor indiferent de venituri!

Organizatia ‘Mame pentru Mame’ doreste sa clarifice pe aceasta cale ca promoveaza si apara drepturile tuturor mamelor indiferent de nivelul indemnizatiei pentru cresterea copilului (IPCC). Ca presedinte a acestei Asociatii non-profit, m-am simtit extrem de revoltata cand, in timpul emisiunii Test de Stres de la Realitatea TV din 4 Decembrie, Valentin Mocanu, Secretar de stat la Ministerul Muncii, a insinuat ca, din moment ce sustin mentinerea cuantumului actual al indemnizatiei pentru cresterea copilului de 85% ci nu unul din plafoanelel maxime propuse de 1000 lei, inseamna ca apartin unei clase privilegiate de femei care iau peste 2500 lei IPCC si deci am interes sa apar drepturile clasei mele ‘privilegiate’ ignorand faptul ca marea majoritate a romancelor iau doar suma minima garantata de 600 de lei.

Insolenta Dlui. Mocanu este revoltatoare din doua puncte de vedere.

1. Conform celor spuse de Dl. Mocanu este o ‘vina sociala’ sa fii o femeie educata si cu cariera care munceste din greu pentru un salariu bun care sa-ti asigure si o indemnizatie corelata cu acest salariu din care s-au platit cotizatii pentru asistenta sociala.

2. Conform celor spuse de Dl. Mocanu, Ana Maita, despre care concluzionase dansul ca ar lua peste 2500 lei IPCC, sustine ca o scadere de la plafonul maxim actual de 3400 lei la 1000 lei ar duce la o scadere a nivelului de trai al respectivei mame, ignorand cu aroganta faptul ca majoritatea femeilor din Romania au doar 600 lei IPCC.

In acest scop vreau sa fac public faptul ca eu, Ana Maita, Presedinte al Asociatiei ‘Mame pentru Mame’ beneficiez de o indemnizatie pentru cresterea copilului in valoare de 600 lei, adica suma minima garantata. Totusi ma consider o romanca din clasa de mijloc, deoarece, desi venitul meu salarial a fost unul minim, am studii post-universitare si o pregatire profesionala de exceptie. Singura mea ‘vina’ este faptul ca am nascut tanara, inca din timpul facultatii. Am muncit cu carte de munca inca din timpul facultatii insa doar cu jumatate de norma deoarece am vrut sa urmez cursurile universitare la zi. Am terminat cursurile Facultatii de Limbi si Literaturi Straine ale Universitatii Bucuresti sefa de promotie.

Cei doi ani de cursuri post-universitare i-am facut cu primul copil la san, nu am avut absente si am terminat deasemenea sefa de promotie. Am mers la cursuri si la examene, inclusiv la sustinerea disertatiei cu bebelusul in brate, fapt care poate fi atestat de Dna. Decan Alexandra Cornilescu si tot corpul profesoral din cadrul Facultatii. Am ramas insarcinata cu cel de-al doilea copil la 2 luni dupa ce primul a implinit un an si am continuat  deci concediul maternal , ramanand in continuare pe suma minim garantata de 600 lei. Postez ca dovada fluturasul primit lunar de la Posta la ridicarea IPCC.

Este o optiune personala aceea de a-mi naste copii inainte de 30 de ani in conformitate cu recomandarile OMS care sustine ca este benefic ca femeile sa nasca inainte de 30 de ani deoarece dupa 30 de ani cresc semnificativ riscurile complicatiilor in sarcina si la nastere, inclusiv asupra sanatatii fatului. Nu imi fac un merit din faptul ca am decis sa-mi nasc copiii de tanara – mi-am permis financiar sa fac asta datorita sprijinului financiar din partea sotului, parinitilor si chiar al bunicilor care au fost si sunt alaturi de mine si fara de care mi-as fi crescut copiii la limita supravietuirii. STIU ca am in fata o lunga cariera frumoasa deoarece am toate datele necesare pentru a fi un profesionist bun si de aceea ma consider membra a clasei de mijloc. Am sacrificat 3 ani (sper sa am dreptul si la al 4-lea) din aceasta cariera deoarece STIU ca am facut cel mai bun lucru pentru copiii mei, dandu-le un start bun in viata, chiar cu pretul unor ani in care puteam sa avansez profesional.

Ca Presedinte al organizatiei ‘Mame pentru Mame’ sustin si apar drepturile TUTUROR mamelor indiferent de clasa sociala din care fac parte si de cuantumul IPCC pe care o ridica lunar de la posta. Poate intentia Dlui Mocanu si a Guvernului este sa invrajbeasca mamele cu venituri mici contra celor cu venituri mari – NU VOR REUSI. Suntem solidare, suntem unite si hotarate sa ne aparam drepturile de MAME indiferent de clasa, studii, venituri, varsta sau orice alt criteriu.

MAME, veniti MIERCURI 8 Decembrie ora 11 in fata Guvernului ca sa le aratam ca nu ne pot dezbina pentru a ne calca in picioare mai usor. Va anuntam ca prognoza meteo este una imbucuratoare – maxima la amiaza 14 grade Celsius si soare! La mijloc de Decembrie vremea tine cu noi!

 

Partajati articolul
Alte articole din sectiunea: CIC si drepturile familiei

Urmariti-ne pe Facebook