‘Mame pentru Mame’ alaturi de La Leche League si Asociatia pentru Alaptare si Nasterea Naturala au protestat la ORASELUL MAMI impotriva ingradirii dreptului la alaptare

Este posbil ca unei mame sa i se interzica sa alapteze acolo unde doreste si sa i se recomande  sa alapteze doar in spatiul destinat alaptarii ??? Da, este posibil: Ana Maita a fost oprita la Oraselul Mami sa alapteze, aducandu-i-se la cunostiinta ca singurul loc unde alaptarea este permisa este spatiul destinat alapatarii.Conform legii, spatiul destinat alaptarii are ca scop protejarea mamelor de catre pubilc nu a publicului de catre mame. Adica acest spatiu este destinat mamelor care nu se simt confortabiil alaptand in public. Restul mamelor care nu au asftel de reticente sunt libere sa alapteze oriunde doresc.O mama poate sa alapteze oriunde vrea, atunci cand copilul ei o solicita.

Revista Mami – orgnizatorul targului – a comis un abuz major impotriva unei mame, careia i s-a interzis alaptarea in spatiul targului…acest incident este definitia cuvantului ABERATIE – o publicatie dedicata bunastarii mamelor si bebelusilor organizeaza un eveniment dedicat bunastarii mamelor si bebelusilor iar in cadrul acestui eveniment agaseaza o mama care isi alapteaza bebelusul – este REVOLTATOR si INACCEPTABIL.

 

Deoarece organizatorii acestui eveniment au refuzat sa isi prezinte in mod oficial scuzele pentru abuzul comis am organizat un protest pentru a semnala incalcarea drepturilor mamei si copilului la alaptare. Culmea ironiei este ca acest incident a avut loc in cadrul unui eveniment organizat de o publicatie care se doreste a fi un promotor al bunastarii gravidei, mamei si bebelusului.

Protestul a fost unul pasnic de tip ‘nurse-in’ in care ne-am adunat 15 mame si ne-am alaptat copiii la Sala Dalles in cadrul targului ORASELUL MAMI. Protestul a fost sprijint de Roxana Dudus, reprezentanta pe Romania a organizatiei La Leche League, promotorul la nivel mondial al alaptarii la san, de Irina Popescu de la Asociatia pentru Alaptare si Nasterea Naturala din Romania, si de Monica Reu de la Asociatia pentru Comunicarea Non-violenta. Alaturi de noi au venit mame care vor sa-si apere dreptul de a-si alapta liber copiii. La protest a fost prezenta si media (ProTV, TVR 1 si Libertatea). Printre ‘protestante’ s-au aflat si actrita Maria Popistasu cu fetita ei de cateva saptamani si Alison Lohman, actrita de la Hollywood, gravida si hotarata sa sprijine drepturile mamelor din Romania.

Organizatorii nu si-au recunoscut vina desi tot ce am cerut a fost sa-si ceara scuze in mod oficial si sa ni se acorde un spatiu in revista MAMI in care sa promovam beneficile alaptarii si dreptul mamei de a alapta ORIUNDE este nevoie ca sa isi hraneasca bebelusul.

Mamele care au venit la acest protest au vizitat si locul special pentru alaptat organizat la standul Pampers: ascuns dupa o perdea acest loc este dedicat mamelor care nu se simt comfortabil alaptand in public. Reprezentanta Pampers, cadru medical specializat pe alaptare ne-a declarat ca ne sustine in totalitate demersul si ca alaptarea la san trebuie incurajata oriunde si oricand in conditiile in care doar 10% din copii romanilor sunt alaptati la san, un procent extrem de scazut.

Multumim pe aceasta cale TUTUROR mamelor, tatilor si copiilor care si-au petrecut dimineata de Duminica la acest protest! Numai uniti si solidari vom reusi sa civilizam Romania.

Pentru a viziona stirea ProTV accesati aici iar pentru a vedea materialul TVR accesati aici.

 

Partajati articolul
Alte articole din sectiunea: Evenimente

Urmariti-ne pe Facebook