Nasterea Netraumatica discutata la Zilele Medicale Clinia Eva-Medlife din Brasov

Asociatia Mame pentru Mame a fost invitata sa participe la Zilele Medicale organizate de Clinica Eva-Medlife din Brasov. Raluca Babota , membru fondator si  psiholog a sustinut prezentarea ‘Nasterea netraumatica – nevoile gravidei in prim-plan”  impreuna cu Ditta Depner, la editia de anul acesta punandu-se bazele Societatii Romanesti de Maternologie. Cele mai importante nume ale Obstetricii si Ginecologiei romanesti, impreuna cu medici neonatologi, psihologi si moase, atat din sectorul privat cat si din cel de stat s-au intalnit pentru a examina situatia in care asistenta maternala si neonatala se afla in Romania anului 2011, care sunt tendintele de schimbare si cum ar putea fi acomodate mai bine drintele femeilor care aduc pe lume copii si care isi doresc o asistenta cat mai completa si complexa pentru copiii lor.


Abordarea interdisciplinara a actului nasterii este o premiera in tara noastra, initiativa maternitatii Eva-Medlife prin persoana domnului Doctor Ionel fiind cu atat mai laudabila. Prezentarile facute au evidentiat pe langa date medicale de ultima ore si optiuni in tratarea cazurilor grave, lacunele pe care sistemul de asistenta la nastere le are, inabilitatea de a raspunde nevoilor femeii moderne de a-si planifica propria nastere si de a deveni centrul acestui eveniment crucial in viata ei.

Conferinta a explorat posibilitatile prin care mediul privat sau public dispune de resurse materiale si umane capabile sa tina pasul cu cererea pietei si posibilitatile ca schimbari majore sa aiba loc in viitorul apropiat. Implicarea altor categorii de personal in actul nasterii (moase, psihologi, etc) este salutata de catre asociatia noastra si ne dorim sa multumim organizatorilor pentru ca ne-au invitat sa ne alaturam Societatii de Maternologie.

Conferinta „Zilele Medicale Clinica Eva-Medlife Brasov ” a fost o premiera si un succes. Felicitari organizatorilor, clinica Eva-Medlife prin persoana Dr.  Aurel Ionel si Facultatii de Medicina a Universitatii Transilvania prin Dl. Prof. Dr. Marius Moga.

Partajati articolul
Alte articole din sectiunea: Evenimente

Urmariti-ne pe Facebook