Politia Capitalei: Femeile care alapteaza in spatii publice NU se fac vinovate de expunere indecenta

In data de 18 Aprilie 2012, Asociatia Mame pentru Mame a solicitat Politiei Municipiului Bucuresti sa ne trimita o pozitie oficiala care sa ateste aspectele legale privitoare la alaptarea in public. Acesta este raspunsul oficial pe care l-am primit:

 

 

 

 


 

Dorim sa multumim inca o data Politiei Capitalei pentru promptitudinea cu care au raspuns solicitarii noastre si sa asiguram toate mamele care isi alapteaza copii ca nu trebuie sa se retraga intr-un spatiu anume pentru a alapta decat in masurain care asta le asigura lor si copiilor lor un confort sporit. Iar daca sunt hartuite sau in orice fel agresate verbal sai fizic din cauza locului sau modului in care alapteaza trebuie sa sune la 112 si sa cheme numaidecat politia pentru a le fi aparate drepturile.

Ca atare, vrem sa reamintim tuturor mamelor care isi alapteaza bebelusii ca este ILEGAL sa fiti hartuite pentru asta indiferent de spatiul in care va afla! Daca vi se intampla sa fiti hartuite pentru ca alaptati pasii de urmat sunt urmatorii:

1. Faceti plangere la Politie pe loc pentru rele tratamente aplicate minorului (refuzul dreptului la hrana adecvata varstei) si pentru hartuirea impotriva voastra!

2. Faceti plangere pentru discriminare la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (ati fost discriminate pt ca sunteti mame si copiii vostri au fost discriminati pt ca sunt hraniti la san in loc sa fie hraniti cu biberon sau altceva).

3. Organizati urgent un protest de alaptare in care sa va duceti cat mai multe mame cu bebelusi la locatia unde s-a produs abuzul si sa va alaptati bebelusii acolo! Chemati presa! Pregatiti mesaje scrise pe foi A3 cu marker. Pregatiti lozinci scurte. Pregatiti cateva purtatoare de cuvant care sa iasa in fata si sa transmita mesajul vostru ca NU TOLERATI ABUZUL ASUPRA MAMELOR si BEBELUSILOR SUB NICIO FORMA

 

Si in plus, nu uitati: chiar si acolo unde exista spatii speciale pt alaptare acestea nu sunt obligatoriu de folosit! Ele sunt acolo pentru a oferi un spatiu privat mamelor care nu se simt confortabil sa alapteze in public! Scopul lor este de a feri mamele de public si nu pentru a feri publicul de mame! Orice mama care este confortabila sa alapteze in public este libera sa o faca oriunde si oricand. Deci nu va lasati manate in aceste spatii daca nu vreti asta!

Va incurajam sa nu mai permitem unor indivizi idioti si abuzivi sa batjocoreasca mamele si bebelusii din tara asta!

 

 

 

Partajati articolul
Alte articole din sectiunea: CIC si drepturile familiei

Urmariti-ne pe Facebook