Prima nastere din Romania cu Plan de Nastere semnat de medicul obstetrician!

Organizatia ‘Mame pentru Mame’ are onoarea sa anunte prima nastere din Romania care a decurs pe baza Planului de Nastere elaborat de Mame pentru Mame. Planul de Nastere a fost introdus in Prtocolul de comunicare cu gravidele de la clinica EVA din Brasov, clinica fondata si coordonata de un medic obstetrician de exceptie: Dr. Aurel Ionel.

Vizionar si realmente preocupat de schimbarea practicilor obstetricale din Romania in beneficiul femeilor, doctorul Ionel a agreat din prima clipa incheierea unui parteneriat cu ‘Mame pentru Mame” pe baza caruia clinica sa sa devina prima clinica-partener din Romania in proiectul Planul de Nastere. Astfel, Mara Popescu, o tanara gravida si-a planificat sa nasca in apa la Clinica EVA cu Dr. Baiulescu, primul medic care a asistat nasterea in apa in Romania.

AcasaTV a realizat un material despre aceasta premiera nationala AICI

Mara Popescu a fost prima gravida din tara noastra care a beneficiat de o nastere pe baza Planului de Nastere, discutat si semnat impreuna cu medicul sau. Nasterea a decurs exceptional din toate punctele de vedere iar Mara ne-a relatat experienta ei:

 

De cand am aflat ca sunt gravida, am inceput sa ma informez despre dezvoltarea minunii care crestea in burtica.
De asemenea, am aflat despre nasterea in apa si am gasit medicul cu  cea mai mare experienta in domeniu din Romania, dr. Cristian Baiulescu, tocmai la Brasov, la Clinica Eva.
Analizele si ecografiile au indicat o sarcina normala, fara riscuri, astfel, impreuna cu doctorul am completat Planul de Nastere.
Planul de Nastere este un  proiect al Asociatiei Mame pentru Mame, un instrument de comunicare ce da posibilitatea gravidei sa se informeze si sa isi exprime optiunile referitoare la modul de desfasurare al nasterii.
Am optat pentru prezenta sotului la nastere si un grad ridicat de intimitate (1-2 membri ai echipei medicale care au facut verificari periodice).
Am dorit o declansare naturala a travaliului, iar pentru gestiunea durerii am ales exercitii de respiratie si relaxare, masaj, utilizarea mingii de travaliu, schimbarea pozitiei si hidroterapie.
Expulzia a avut loc in apa, din pozitia “pe vine”, fara episiotomie.
Am ales initierea alaptatului imediat dupa nastere si apoi la cerere, iar copilul a ramas in rezerva impreuna cu parintii pana la externare.
Aceste optiuni au fost exprimate in urma unor pregatiri prealabile: cursuri prenatale, gimnastica si masaj prenatal, cursuri “hypnobirth” cu Ditta Depner, discutii cu proaspete mamici, pregatirea perineului pentru nastere.
Astfel, pe 2 decembrie am nascut un baiat de nota 10, 3640 g si 53 cm, fara anestezie si cu perineul intact.
In ceea ce priveste clinica trebuie remarcat Directorul acesteia Dl. Dr. Ionel Aurel, un excelent medic si un manager de exceptie cu o viziune foarte progresista in abordarea nasterilor, de asemenea, personalul clinicii a dat dovata de un adevarat profesionalism.
Pentru mine, nasterea a fost o experienta pozitiva, traita alaturi de sotul meu, nu un act pur medical.

Mara Popescu

Partajati articolul
Alte articole din sectiunea: Sarcina si nasterea

Urmariti-ne pe Facebook