Probleme grave in Promovarea Alaptarii in Maternitatile din Romania

SE FACE O PROMOVARE CORECTA A ALAPTARII PRECOCE IN MATERNITATI ?

V-ati gandit vreodata la cat de importanta este alegerea maternitatii unde v-ati hotarat sa nasteti dupa criteriul promovat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) “ Spital prieten al copilului” ?

In Bucuresti, exista doar 3 maternitati “prieten al copilului”, dar nu cred ca acesta ar trebui sa fie un motiv care sa conteze in atitudinile si sfaturile corecte despre alaptare pe care personalul medical din orice maternitate ar trebui sa le dea mamicilor imediat dupa nastere…

 

Una dintre recomandarile facute OMS pentru aceste maternitati este promovarea alaptarii precoce imediat dupa nastere chiar in sala de nastere, sau in intervalul de 1-2 ore dupa nastere. In aceasta perioada nou-nascutul este f activ (Brazelton – reactivitatea nou nascutului) si are un reflex de supt f puternic. Dupa acest interval, pentru o perioada care poate varia pana la 24 de ore, nou nascutul devine somnoros si mai putin intersat sa suga (Brazelotn –inactivitatea nou nascutului).

La Maternitatea GIULESTI mamelor nu li se aduce copilul imediat la san, motivand ca aceasta este “politica” maternitatii, ca este mai bine ptr bebelus, ca oricum tot nu au lapte, si ca este mai bine ca sa se odihneasca…??? Cateva recomandari pe care o asistenta de pediatrie, un pediatru sau o moasa nu ar trebui niciodata sa le faca in acesti termeni unor mame care tocmai au nascut… Probabil ca daca ar fi intrebati, reprezentatii maternitatii af fi tentati sa raspunda ca maternitatea GIULESTI…un este “spital prieten al copilului”…deci acesta este motivul ptr care la aceasta maternitate se dau asemena raspunsuri tuturor mamicilor care nasc aici….

Politica maternitatii nu ar trebui impusa mamicilor, asa cum se face la maternitatea Giulesti, ca motivatie pentru faptul ca nou nascutul nu li se aduce imediat la san.

Personalul medical al oricarei maternitati ar trebui sa stie si sa recomande contactul fizic imediat dupa nastere al mamei cu nou-nascutul si punerea lui imediata la san deoarece :

1. stimuleaza secretia hormonilor de lactatie

2. asigura instalarea rapida a secretiei lactate

3. ajuta eliminarea mai rapida a placentei

4. previne hemoragia dupa

5. pune bazele fundamentului relatiei de atasment precoce dintre mama si copil.

Cine penalizeaza sfaturile incorecte si contradictorii pe care personalul unor maternitati il da – in detrimentul bebelusilor – mamicilor care nasc acolo?

Haideti sa luam atitudine impotriva unui asemenea personal medical insuficient informat!

Trimiteti-va comentariile si votul “imi place” pe contul de Facebook Mame pentru Mame si pe adresa de e-mail office@mamepentrumame.ro ptr a face un scoring al maternitatilor din Buresti si din tara unde exista asemenea practici defectuoase de alaptare precoce si a determina o campanie media de informare corecta a personalului medical.

Partajati articolul
Alte articole din sectiunea: Bebe Sanatos

Urmariti-ne pe Facebook