Progres in demersurile de a ajuta gravidele si mamele sa isi recastige drepturile

 

Asociatia Mame pentru Mame va incheia un protocol de consultanta si reprezentare juridica pro-bono cu un cabinet de avocatura privat pentru a putea facilita gravidelor afectate de modificarile legislative actiunea de chemare in instanta a Guvernului intr-un proces colectiv.

Vom face tot ce putem ca sa va ajutam in acest sens. Consideram deasemenea oportunitatea de a apela la Avocatul Poporului in aceasta speta, directie care ne-a fost propusa chiar de un vizitator pe situl nostru caruia ii multumim pe aceasta cale pentru initiativa si implicare.

 

In acest sens, daca sunteti gravida si aveti data probabila a nasterii dupa 1 Ianuarie, va rugam sa trimiteti pe adresa mamepentrumame@gmail.com:

 

  • numele
  • data probabila a nasterii
  • numarul de mobil
  • orasul in care domiciliati
  • intentia Dvs de a da in judecata Guvernul si motivul (sunteti gravida, mama in plata cu -15%)

Va semnalam deasemenea ca avocatii ne vor ajuta sa formulam o declaratie tip pentru romancele care vor naste incepand cu 1 Ianuarie . Aceasta declaratie  va trebui atasata dosarului pentru concediu maternal si indemnizatie deoarece prin ea se formalizeaza faptul ca, desi aceste mame vor opta pentru una din cele doua variante stabilite de Guvern, asta nu va invalida un eventual demers in justitie pentru redobandirea drepturilor prevazute de Legea 257/2008 pe baza careia si-au facut planificarea familiala.

Protocolul de reprezentare si consultare juridica pro-bono va cuprinde si asistenta juridica acordata mamelor aflate in plata si care doresc sa recapete cei 15% luati de Guvern in vara sub angajamentul ca vor fi inapoiati dupa 1 Ianuarie 2011.

Deasemenea, va anuntam pe aceasta cale ca Asociatia Mame pentru Mame va incepe in curand inscrierile pentru cei care doresc sa devina membri. Devenind membru al organizatiei Mame pentru Mame veti dobandi puterea de a va apara drepturile in mod legitim, organizat si autoritar. Daca doriti sa deveniti membru MPM va rugam sa ne scrieti pe adresa mamepentrumame@gmail.com numele intreg, numarul de mobil si adresa de mail pentru a va putea contacta cand vom incepe efectiv inscrierile.

Partajati articolul
Alte articole din sectiunea: CIC si drepturile familiei

Urmariti-ne pe Facebook