PROTESTUL PARINTILOR si BEBELUSILOR!

ULTIMELE VESTI

Va reamintim ca protestul va avea loc pe data de Miercuri 8 Decembrie si speram ca un numar cat mai mare de mame sa participe. Va rugam sa anuntati contactele Dvs. despre acest protest si sa urmariti situl nostru pentru ultimele informatii. Precizam ca vom avea autorizatie de protest. obtinuta gratie eforturilor organizatorice ale Asociatiei MAME. Prognoza meteo anunta o incalzire progresiva incepand de Duminica, urmand ca Miercuri sa fie in jur de 13 grade Celsius la amiaza. Va reamintim ca in cazul in care totusi vremea va fi prea rece rugam mamele sa vina cu carucioarele goale la protest pentru a nu expune bebelusii la frig. In plus, carucioarele goale vor fi si un simbol extrem de sumbru pentru ceea ce se va intampla cu viitorul Romaniei daca se aproba proiectul de lege propus de Guvern. Tot in acest sens, ‘Mame pentru Mame’ a semnat scrisoarea deschisa adresata de toti participantii la protest sefului delegatiei FMI in Romania.

IMPORTANT PENTRU MAMELE DIN TARA!

Am aflat ca exista o forma de protest pentru care nu trebuie acte si pe care o puteti organiza si in orasele ca sa nu va deplasati pana la Bucuresti pentru protest daca vremea nu permite.
Pichetarea – va strangeti in fata primariei si va plimbati caruturile goale pe acolo fara insa a arbora nici o pancarta, mesaj etc.

Simbolul carutului gol este reprezentativ pentru ce va deveni Romania daca se descurajeaza natalitatea prin aprobarea Proiectului privind concediul maternal si Indemnizatia pentru cresterea copilului.

Organizati-va sa va strangeti in nr cat mai mare (macar 20) si nu stati pe loc. Va plimbati in cerc caruturile goale si nu strigati nimic. Prin respectarea acestor limite nu va trebuie aprobari semnaturi etc.

Mult succes!

Ana Maita Presedinte ‘Mame pentru Mame’

Organizatia ‘Mame pentru Mame’ vrea sa multumeasca pe aceasta cale comunitatilor on-line desprecopii.com si miresici.ro care s-au mobillizat si cu ajutorul eforturilor organizatorice si logistice ale Asociatiei MAME si care au facut posibila obtinerea autorizatiei de protest in timp record. Ne bucura ca s-au alaturat demersurilor noastre Asociatia pentru Nasterea Naturala si Alaptare, La Leche League, Asociatia pentru Comunicare-Nonviolenta si deasemenea Asociatia TATA, toate prezente la protest prin reprezentantii si membrii lor.

In urma proiectului de lege prin care Guvernul intentioneaza sa modifice durata concediului maternal si cuantumul indemnizatiei de crestere a copilului in detrimentul clar al ambilor, am luat decizia sa propunem mamelor un protest inedit prin care sa semnalam bravilor nostri guvernanti ca trebuie construite cresele inainte de a trimite mamele la munca ci nu dupa.

Protestul ar consta in adunarea mamelor cu copii de pana in 2 ani in carucioare in fata Guvernului si insiruirea carucioarelor in fata Guvernului cu solicitarea ca Guvernantii sa aiba grija de copii nostrii in timp ce noi suntem trimise la munca, in lipsa creselor si a bonelor specializate in ingrijirea copiilor mai mici de 2 ani. Vom arbora de carucioare mesajul ‘Nu o vreau pe Bona Boc, o vreau pe mama la loc!’ si ‘Bona Botis este rea, pe mama vrea sa mi-o ia!’

Propunem ca acest protest sa aiba loc Miercuri 8 Dec dimineata la ora 11 in fata Guvernului. Asteptam opiniile voastre si confirmarea ca doriti sa participati la organizarea acestui protest unde dorim sa strangem cel putin 100 de copii in carucioare. Va rugam scrieti-ne in acest sens in formularul de contact numele, adresa de mail si numarul de telefon! Haideti sa ne mobilizam pentru a ne apara drepturile!

Asteptam confirmarea de participare a tuturor ONGurilor al caror obiect il fac drepturile femeilor si/sau al copiilor precum si precum si oricarui cetatean roman afectat de acest proiect de lege. Deasemenea, rugam pe toti cei interesati sa ne ajute la diseminarea anuntului acesta pentru ca un numar cat mai mare de mame si copii sa poata afla ca va exista un eveniment in cadrul caruia vor putea sa isi exprime revolta! Va rugam deci folositi toate canalele de comunicare de care dispuneti (mail, Facebook, Twitter, forumuri, site-uri personale etc.) pentru a da vestea mai departe. Nu uitati sa confirmati participarea pe adresa office@mamepentrumame.ro

Partajati articolul
Alte articole din sectiunea: CIC si drepturile familiei

Urmariti-ne pe Facebook