Provocarea Alaptarii – Un festin al bebelusilor!

Sambata, 1 Octombrie, gratie Roxanei Dudus, consultant de lactatie La Leche League si sufletul din spatele blogului „Mama, alapteaza-ma!’ ne-am reunit si am celebrat miracolul alaptarii alaturi de mii de mame si bebelusi alaptati la aceeasi ora in orase din toata lumea.

 

Mame, tatici, bebelusi si chiar si bunici am fost gazduiti cu generozitate de Hotelul Capital Plaza din Bucuresti pentru editia bucuresteana a evenimentului mondial ‘Quintessence – Breastfeeding Challenge’ 2011. Lasam sa vorbeasca fotografiile facute cu mare talent de echipa Roxana & Daniel Susca.

 

 

{besps}quint{/besps}

“Quintessence Breastfeeding Challenge” a inceput in anul 2001,  in British Columbia,  Canada, unde 856 copii au fost alaptaţi simultan in 26 de locaţii. In 2010, au fost alaptati 4373 de copii in 18 tari, in peste 213 locatii, cu un total de 20.000 de suporteri. Evenimentul global este sponsorizat de catre Fundaţia Quintessence din Canada, organizaţie non-profit care ofera educatie pentru parinti si profesionisti in domeniul alaptarii.

Evenimentul  a fost marcat simultan de mame si copii din Canada, SUA, Brazilia, Filipine, Franta, Italia, Elvetia, Suedia, Ucraina, Rusia si din alte tari, pentru a stabili un record privind cei mai multi copii alaptati simultan.

Romania participa la acest eveniment din anul 2009, de atunci numarul locatiilor fiind in crestere. Brasov, Timisoara si Cluj sunt orasele care se alatura anul acesta. In Bucuresti la Hotel Capital Plaza ne-am alaturat sa sustinem alaptarea, fie ca suntem viitoare mame, mame care alapteaza sau simpli sustinatori ai alaptarii!

 

 

Partajati articolul
Alte articole din sectiunea: Evenimente

Urmariti-ne pe Facebook