Sesiune-pilot a Programului de Sanatate Orala ‘Zambeste pentru 2’ initiat de Asociatia Mame pentru Mame in parteneriat cu Medicul Stomatolog Bogdan Calenic

Vineri, 15 Iulie, Asociatia Mame pentru Mame a organizat prima sesiune de informare si consultatii din cadrul Programului de Sanatate Orala ‘Zambeste pentru 2’ initiat in parteneriat cu Medicul Stomatolog Bogdan Calenic si care este dedicat educatiei privind sanatatea orala a gravidei, proaspetei mame si a bebelusului.

Proiectul ‘Zambeste pentru 2’ este o initiativa unica si extrem de bine-primita deoarece in Romania nu se acorda importanta influentei sanatatii orale a gravidei asupra fatului si nici ingrijirii orale a bebelusilor in primii ani de viata. Cadrele medicale cu specialitati perinatale rareori informeaza femeile despre aceste aspecte si de cele mai multe ori se transmit informatii eronate sau depasite, persistand chiar o serie de mituri despre acest subiect.

Intalnirea s-a desfasurat la sediul Asociatiei Mame pentru Mame si au participat atat gravide cat si proaspete mame alaturi de bebelusi si de copii cu varsta intre 2 si 4 ani. Stomatologul Bogdan Calenic a sustinut o sesiune de informare apoi a raspuns intrebarilor si la final a consultat copiii, aplicand o metoda extrem de blanda pentru a evalua starea sanatatii orale a acestora. Mamele au primit recomandari individuale pentru fiecare copil si au primit o BROSURA cu sfaturi pentru mentinerea sanatatii orala in sarcina, dupa nastere (in timpul alaptarii) si metodele de ingrijire a bebelusilor.

 

{besps}zp2{/besps}

Partajati articolul
Alte articole din sectiunea: Evenimente

Urmariti-ne pe Facebook