Google+
Acasa
Asociatia Mame pentru Mame
Politia Capitalei: Femeile care alapteaza in spatii publice NU se fac vinovate de expunere indecenta
Legislatie
Scris de Echipa 'Mame pentru Mame'   

In data de 18 Aprilie 2012, Asociatia Mame pentru Mame a solicitat Politiei Municipiului Bucuresti sa ne trimita o pozitie oficiala care sa ateste aspectele legale privitoare la alaptarea in public. Acesta este raspunsul oficial pe care l-am primit:

 

 

 

 


 

Dorim sa multumim inca o data Politiei Capitalei pentru promptitudinea cu care au raspuns solicitarii noastre si sa asiguram toate mamele care isi alapteaza copii ca nu trebuie sa se retraga intr-un spatiu anume pentru a alapta decat in masurain care asta le asigura lor si copiilor lor un confort sporit. Iar daca sunt hartuite sau in orice fel agresate verbal sai fizic din cauza locului sau modului in care alapteaza trebuie sa sune la 112 si sa cheme numaidecat politia pentru a le fi aparate drepturile.

Ca atare, vrem sa reamintim tuturor mamelor care isi alapteaza bebelusii ca este ILEGAL sa fiti hartuite pentru asta indiferent de spatiul in care va afla! Daca vi se intampla sa fiti hartuite pentru ca alaptati pasii de urmat sunt urmatorii:

1. Faceti plangere la Politie pe loc pentru rele tratamente aplicate minorului (refuzul dreptului la hrana adecvata varstei) si pentru hartuirea impotriva voastra!

2. Faceti plangere pentru discriminare la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (ati fost discriminate pt ca sunteti mame si copiii vostri au fost discriminati pt ca sunt hraniti la san in loc sa fie hraniti cu biberon sau altceva).

3. Organizati urgent un protest de alaptare in care sa va duceti cat mai multe mame cu bebelusi la locatia unde s-a produs abuzul si sa va alaptati bebelusii acolo! Chemati presa! Pregatiti mesaje scrise pe foi A3 cu marker. Pregatiti lozinci scurte. Pregatiti cateva purtatoare de cuvant care sa iasa in fata si sa transmita mesajul vostru ca NU TOLERATI ABUZUL ASUPRA MAMELOR si BEBELUSILOR SUB NICIO FORMA

 

Si in plus, nu uitati: chiar si acolo unde exista spatii speciale pt alaptare acestea nu sunt obligatoriu de folosit! Ele sunt acolo pentru a oferi un spatiu privat mamelor care nu se simt confortabil sa alapteze in public! Scopul lor este de a feri mamele de public si nu pentru a feri publicul de mame! Orice mama care este confortabila sa alapteze in public este libera sa o faca oriunde si oricand. Deci nu va lasati manate in aceste spatii daca nu vreti asta!

Va incurajam sa nu mai permitem unor indivizi idioti si abuzivi sa batjocoreasca mamele si bebelusii din tara asta!

 

 

 

 
Scrisoare publica: Solicitam Presedintelui Romaniei sa promulge Legea privind modificarea indemnizatiei pentru cresterea copilului
Legislatie
Scris de Echipa 'Mame pentru Mame'   

 

 

Către: Preşedinţia României

În atenția: Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis

 

 

 

Stimate domnule Preşedinte,

 

 

 

Ţinând cont de criza demografică cu care se confruntă ţara noastră, dar şi de lipsa acută a locurilor în creşele şi grădiniţele din sistemul public şi de nenumăratele dificultăţi pe care le întâmpină tinerii din România, Asociaţia Mame pentru Mame vă solicită promulgarea legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, adoptată de Parlamentul României.

 

Amintim că, în cadrul discursului susţinut pe 22 februarie 2016 în Parlamentul României, aţi exprimat îngrijorare faţă de problema demografică a României şi aţi propus ca anul electoral 2016 să fie un altfel de an electoral, nu unul populist, ci unul în care competiția pentru voturi să nu excludă preocuparea pentru construcția pe termen lung, iar subiectele spectaculoase de zi cu zi să nu elimine de pe agenda publică teme majore de interes pentru cetățeni și viața lor. Aţi subliniat atunci preocuparea pentru marile sisteme publice – educaţie, sănătate, pensii, cu accent pe gestionarea problemei demografice, pentru a evita un viitor probabil în care România ar deveni lipsită de atractivitate şi ca forţă de muncă, şi ca piaţă de desfacere şi va fi slăbită în cadrul Uniunii Europene din cauza scăderii demografice.

 

În sprijinul afirmaţiilor de mai sus, vă prezentăm câteva date alarmante din Anuarul statistic al României 2013, publicat pe site-ul Institutului Naţional de Statistică. Astfel, dacă în 1989 în România se năşteau 369.544 de copii vii şi se consemnau 247.306 decese, înregistrându-se un spor natural de 122.238 de persoane, în 2012 s-au născut 180.714 copii vii şi au decedat 253.716 cetăţeni, înregistrându-se un spor natural negativ de -73.002 persoane. Tot potrivit datelor INS, în 2014, în ţara noastră erau înregistraţi sub 20 de milioane de locuitori - nivel similar celui din anul 1966 - această reducere a populaţiei fiind influenţată de numărul mare al deceselor, dar şi de scăderea ratei natalităţii. Dacă lucrurile continuă aşa, specialiştii estimează că până în 2050, România va ajunge să aibă cel mult 16 milioane de locuitori.

 

Astfel, în condiţiile în care ţara noastră are o gravă problemă cu natalitatea, cu impact asupra sistemelor publice de sănătate şi de pensii, Asociaţia Mame pentru Mame atrage atenţia că avem nevoie urgent de o strategie coerentă, pe termen lung, pentru susținerea familiei și a natalității. Promulgarea şi implementarea cât mai rapidă a legii privind concediul şi indemnizaţia de creştere a copilului ar reprezenta nu doar o reparare a măsurilor drastice luate în anul 2010, ci şi un prim pas în direcţia ameliorării problemelor cu natalitatea. Amintim că, în 2010, când a decis reducerea concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copiilor, Guvernul Emil Boc a promis construirea de creşe, însă această promisiune nu s-a concretizat nici până în prezent.

 

Mai mult, la vremea aceea, Guvernul a declarat că reducerea indemnizaţiilor pentru mame aproape că nu s-a simţit în buget, având în vedere că economia făcută prin aplicarea măsurii de austeritate era de doar 100 de milioane de lei, la o cheltuială de 1,9 miliarde. În prezent, Guvernul susţine că impactul bugetar estimat pentru anul 2016 este de 210 milioane de lei, odată cu intrarea în vigoare la 1 iulie a măsurii, iar pentru 2017 de aproape 850 de milioane.

 

În ceea ce priveşte temerile exprimate de Guvern privind lipsa resurselor financiare pentru implementarea acestei legi, datele bugetare arată că, în ciuda tuturor cheltuielilor angajate de Guvernul Ponta şi preluate de Cabinetul Cioloş, măsura ar fi putut fi aplicată nu de la 1 iulie, ci chiar de acum (conform gândul.info). Potrivit datelor Ministerului de Finanţe, execuţia bugetului general consolidat pe primele două luni ale anului 2016 s-a încheiat cu un excedent de 800 de milioane de lei, exact cât estimează Ministerul Muncii impactul bugetar pe un an întreg al indemnizaţiilor pentru creşterea copilului. Mai mult, dacă ANAF ar ajunge la zi cu recuperarea prejudiciilor stabilite de instanţe, ar putea aduce un plus la buget suficient cât să acopere câţiva ani plata totală a indemnizaţiilor. Potrivit unui raport al Curţii de Conturi, Fiscul nu a reuşit, în 2014, să recupereze decât 1% din cele 2,6 miliarde.

 

Asociaţia Mame pentru Mame consideră că, în condiţiile unei lipse acute de creşe şi grădiniţe în sistemul de stat din România, acordarea unei indemnizaţii decente pentru o perioadă cât mai îndelungată ar încuraja tinerii dedicaţi unei cariere profesionale să devină părinţi şi ar contribui la creşterea şi dezvoltarea armonioasă a copiilor în sânul familiei. În plus, această măsură ar reprezenta o investiţie mai mult decât necesară în viitorul României, care se arată sumbru.

 

Prin urmare, Asociaţia Mame pentru Mame îşi exprimă speranţa că veţi promulga cu prioritate legea privind indemnizaţiile şi concediul de creştere a copilului, pentru a oferi Guvernului posibilitatea să găsească resursele financiare necesare la timp pentru a implementa noile măsuri începând cu data de 1 iulie 2016.

cu stima,

Ana Maita
Presedinte
Asociatia Mame pentru Mame
 
Filmata in timp ce batea cu salbaticie copii de 3 ani, Ioana Neagu se bucura de primavara in libertate
Campanii
Scris de Echipa 'Mame pentru Mame'   

 

Directoarea gradinitei private fara autorizatie, Ioana Neagu, filmata in timp ce batea cu salbaticie in mod repetat copiii lasati de parinti in grija ei se plimba vesela si nestingherita in libertate, bucurand-se de primavara.

Asta pentru ca Judecatoria Sector 5 a considerat ca aceasta femeie, FILMATA in timp ce agresa fara menajamente si in mod repetat copii de varsta prescolara, NU ESTE UN PERICOL PUBLIC si ca bataia strasnica aplicala mai multor copii este doar ‘o corecție izolată’.


Citam din consideratiile magistratului de la Judecatoria Sector 5.

‘anchetatorii nu au probe care să ateste că faptele au avut continuitate și că o corecție izolată aplicată minorului nu e considerată faptă penală”


Mai mult, sustine Judecatoria Sector 5:

“Organele de urmărire penală nu au demonstrat nici producerea urmării faptelor imputate, respectiv punerea in primejdie grava a dezvoltarii fizice, psihice sau morale a minorilor”

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

SCENELE FILMATE, crede Judecatoria Sector 5, sunt poate o productie hollywood-iana de tip ‘Blair Witch Project’, parte a unei conspiratii la nivel international de a o discredita pe Ioana Neagu?

 

Oare nu a fost considerata Ioana Neagu un pericol public pentru ca ea nu bate adulti pe strada ci doar copii mici in intunericul ferit de sub scara gradinitei pe care o conduce si in patuturile lor unde dorm de dupa-amiaza?...

„în conditiile în care inculpata era administrator al instituiei, părinții copiilor sau sustinătorii legali ai acestora devin direct responsabili pentru evenimentele ce pot surveni pe parcursul supravegherii lor în aceasta unitate.”

 

Da, parintii sunt responsabili ca si-au lasat copiii in grija unei psihopate. Si cand unii dintre acesti parinti au descoperit cu oroare ce se intampla copiilor lor la gradinita, au strans dovezi filmate si mers la Politie si au facut plangere, in mod cat se poate de legal si de corect. Si ce deznodamant a avut deocamdata plangerea lor? Ei bine, cum spuneam, Ioana Neagu se plimba vesela si nestingherita in libertate, bucurand-se de primavara.

 

Cat despre parintii care se spune ca O SUSTIN pe Ioana Neagu, in ciuda filmarilor care o arata cum loveste fara mila copiii care i-au fost incredintati spre ingrijire: sa intelegem ca o sustineti pentru ca fie NU credeti ceea ce puteti vedea cu proprii ochi (caz in care probabil aveti o problema cognitiva grava) fie APROBATI acest abuz asupra copiilor si chiar daca el poate ca nu s-a intamplat asupra copiilor vostri, nu v-ar deranja daca intr-o zi chiar copiii vostri vor fi loviti cu sete de Ioana Neagu (caz in care ar trebui sa fiti vizitati de Protectia Copilului urgent pentru a va verifica daca va calificati pentru a fi parintii copiilor vostri sau nu). Oricum ar fi, faptul ca exista parinti care in fata acestor filmari nu isi pun o intrebare legata de bunastarea propriilor copiii ci se arunca in a o apara pe Ioana Neagu este peste puterea noastra de intelegere.

 

De aceea va propunem un exercitiu de imaginatie. Sa incepem prin a descrie tipologia agresorului de copii.

 

In primul rand, masura periculozitatii extreme a acestui tip de agresor de copii este calitatea lor sociopata exceptionala: au o abilitate fantastica de a proiecta inafara imaginea unei persoane calde, responsabile, de incredere mai ales fata de familia copilului pe care il agreseaza.

Stim, din marturiile celor implicati in caz, ca Ioana Neagu era perceputa ca o persoana foarte draguta si grijulie de clientii sai.

 

In literatura de specialitate, unii agresori ‘investesc’ luni intregi de ‘curtare’ a familiei copilului astfel incat sa le castige increderea si de a intra, invitat chiar de familia, pe usa din fata in viata copilului lor. Vigilenta familiei astfel ‘anesteziata’ prin disimulare dusa la nivel de arta va permite abuzatorului sa chinuie, cu impunitate, in mod repetat un copil.

Stim de asemeni, ca Ioana Neagu opera aceasta gradinita ilegala de mai bine de 10 ani si ca parintii isi duceau acolo mai multe randuri de copii.

 

In al doilea rand agresorii de copii cei mai periculosi sunt cei care stiu sa abuzeze copilul in mod repetat, fara sa lase urme fizice vizibile, manipuland mintea frageda a victimei astfel incat copilul sa nu dea in vileag abuzul la care este supus. Agresorul isi manipuleaza victima cu ajutorul unui discurs aproape standard: face copilul sa creada ca ‘merita’ ceea ce i se intampla, ca violenta impotriva sa este o consecinta fireasca a faptelor copilului (‘Vezi ce patesti daca faci tampenii/daca nu ma asculti!?’) sau mai rau, o consecinta a naturii malefice a copilului (‘Asa iti trebuie daca esti neascultator/rau/cretin/animal!’).

Nu putem decat sa citim pe buze tiradele cu care Ioana Neagu isi insotea loviturile date cu sete copiilor. Marturiile angajatilor si fostilor angajati despre modul in care injura si ameninta copiii ne ajuta sa reconstituim cu destul de multa precizie coloana sonora a filmarilor.

 

Ei bine, descrierile tipologiei agresorului de copii sunt preluate din literatura de specialitate care trateaza ABUZUL SEXUAL asupra copiilor. Dar nu-i asa ca se potrivesc manusa situatiei de fata?

Daca Ioana Neagu ar fi abuzat sexual copiii din gradinita sa, anesteziand prin disimulare vigilenta parintilor si manipuland cu abilitate mintile copiilor ca sa nu vorbeasca acasa despre ce li se intampla la gradinita, atunci cu siguranta ea ar fi fost acum retinuta ca fiind PERICOL PUBLIC. Judecatoria Sectorului 5 considera insa ca abuzul fizic este acceptabil ca atare Ioana Neagu este in libertate.

 

In final nu putem sa ne intrebam decat: cu ce este capsorul unui copil mai prejos decat organul sau genital?

Cu ce este manuta unui copil mai putin valoroasa in ochii legii sau ai societatii decat anusul sau?

Cu ce este bataia strasnica primita de un amarat de copil de 3 ani in intunericul ferit de sub scara gradinitei mai putin odioasa decat un viol strasnic in acelasi intuneric ferit?

De ce ar permite legea ca orice farama din trupusorul unui copil de 2-5 ani sa fie lovit, ranit de un agresor fara sa dispuna retinerea acestuia, scoaterea lui din societate pana la judecarea faptelor?

 

Intelegem ca sunt retinuti oameni pentru evaziune fiscala si prejudicii – adica pentru neplata taxelor si impozitelor. Si e bine intr-un fel ca e asa pentru ca statul spera ca astfel sa descurajeze evaziunea si hotia organizata din Romania. Dar cum se poate ca sa nu fie retinuti oameni filmati in timp ce lovesc copii? Ce mesaj da Justitia din Romania cetatenilor sai? Va explicam noi exact mesajul:

 

Ca a bate cu salbaticie un copil este acceptabil si ca cine practica asta nu este un pericol public. Poate aceasta viziune asupra acceptabilitatii a agresiunii asupra copiilor, consfintita simbolic de lasarea in libertate a Ioanei Neagu de catre Judecatoria Sectorului 5, este o buna explicatie a unor statistici care arata de ce Romania are cel mai mare numar de copii abuzati din Europa:

Conform unui studiu realizat de Salvati Copiii Romania in 2013 pe un lot de 1436 de familii cu copii in ciclul scolar, gimnazial si liceal, din 58 de localitati:

  • 38% dintre părinţi recunosc abuzul fizic* asupra copiilor în familie;

  • 63% dintre copii afirmă că sunt bătuţi acasă de către părinţii lor;

*Corecţiile precum „lovitul cu palma” /„urecheala” nu sunt percepute de majoritatea părinţilor, şi într-o anumită măsură, nici de copii, ca fiind comportamente din sfera abuzului fizic;

  • 20% dintre părinţi apreciază pozitiv bătaia ca mijloc de educaţie a copilului;

  • 18% dintre copii afirmă că au fot bătuţi acasă cu băţul sau nuiaua, 13% cu cureaua, 8% cu
  • lingura de lemn.

  • 33% dintre copiii sunt jigniţi și etichetaţi la școală de către cadrele didactice;

  • 7% dintre copii afirmă că sunt bătuţi de către profesorii lor
Sursa: AICI

Subliniem inca o data, ca acest studiu a fost facut pe un lot unde cei mai mici copiii aveau minim 6 ani – asta pentru ca, nu-i asa, cei mai mici de 6 ani nu se pot exprima tocmai ferm atunci cand sunt batuti la gradinita sau un familie...

 

 

Asociatia Mame pentru Mame doreste sa organizeze un protest public prin care sa ne exprimam revolta fata de situatia de la Gradinita Flipper. Va rugam sa interactionati cu pagina noastra de Facebook daca doriti sa participati – vom anunta data, ora si locatia pe Facebook.

 
Scrisoare publica: Cadoul ‚otravit’ de 8 Martie facut de decidenti mamelor din Romania: 3 saptamani in purgatoriul legislativ pentru proiectul de lege privind indemnizatia si concediul de crestere a copilului
Legislatie
Scris de Ana Maita   

 

Asociatia Mame pentru Mame informeaza Parlamentul, Guvernul si presa din Romania ca gravidele si proaspetele mame din Romania, categorie care acceseaza majoritar concediul de crestere a copilului, sunt supuse unui abuz psihologic sustinut de peste 3 saptamani.

 

In data de 8 Martie Comisia de Munca a Camerei Deputatilor a anuntat triumfal ca a adoptat proiectul de lege prin care se elimină plafonul maxim al indemnizației lunare pentru creșterea copilului. Totodată, indemnizația ar fi acordată până când copilul împlinește doi ani iar baza de calcul pentru indemnizatie ar creste de la media veniturilor din ultimele 12 luni la media veniturilor din ultimele 12 luni cuprinse in intervalul ultimilor 2 ani anteriori nasterii. Media a preluat masiv vestea cea buna, parlamentarii si-au trambitat aportul adus la aceasta victorie si au capitalizat politic fara scrupule un proiect de lege care mai avea o distanta scurta dar critica de parcurs pana la implementarea efectiva. Asociatia Mame pentru Mame a felicitat initiativa dar a reamintit permanent ca, pe baza experientei anterioare, au mai existat proiecte benefice, anuntate cu pompa, dar ramase nefinalizate, abandonate undeva pe drumul lung si intortocheat al procedurilor legislative.

 

Mamele din Romania asteptau din 2010 aceasta reparatie a raului facut atunci cand Guvernul Boc, panicat in fata crizei, a decis sa taie indemnizatia si concediul de crestere a copilului fara nici un interval-tampon si de fapt, fara nicio noima macro-economica in contextul in care impactul bugetar al acestor ‚cheltuieli’ era minim. Dar, nu-i asa, cum spunea la vremea respectiva un politician-economist (coincidenta - ea insasi mama) Guvernul are datoria sa stranga ‚bob cu bob’ bani la buget ca sa faca fata crizei, inclusiv de la mame. Masura a discriminat mamele cu venituri medii si mari si le-a obligat practic sa stea cu bebelusii lor maxim un an, desi nu le oferea nicio masura de suport compensatoriu cum ar fi program flexibil si un numar mai mare de crese si gradinite. Efectul acestei masuri pripite nu a intarziat sa apara: natalitatea a scazut vertiginos si azi vedem ‚problema demografica’ prezenta constant in discursul Presedintelui, al Premierului si al politicienilor.

 

Cu totii ar trebui sa inteleaga ca prin masurile de ‚pauperizare’ a mamelor, ei submineaza viitorul Romaniei si sistemul de pensii, precum si economia de peste 25 ani. Corelat cu scaderea demografica cauzata de exodul tinerilor catre strainatate din pricina lipsei de oportunitati din tara, viitorul statului roman se anunta unul falimentar.

 

In plus, este momentul ca decidentii din Romania sa inteleaga ca atunci cand iau, nu iau in fapt de la mame, ci iau de la copii; si iau de la copii ceva mult mai pretios decat ceea ce isi inchipuie ca iau, banii de indemnizatie cumparand cea mai valoroasa resursa de investit in copiii nostri: TIMPUL. Timpul pe care mamele il petrec alaturi de bebelusii lor in primele 1000 de zile, aceasta perioada indicata cu ingrijorare crescanda de toate forurile medicale si economice mondiale ca fiind cheia sanatatii, intelectului si productivitatii optime ale viitorilor adulti.

 

Acest TIMP, a carui valoare economica pe termen lung este deja calculata si pretuita ca atare de cei care inteleg impactul sau in prognozele pentru economia mondiala, inseamna in viata unei familii la inceput de drum activitati simple, de rutina, dar atat de importante pentru bebelus: alaptarea, mentinerea contactului dintre mama si bebelus etc.

 

De aceea, Asociatia Mame pentru Mame isi declara consternarea apropos de intarzierea votului in Plen timp de 3 saptamani, saptamani in care mamele si gravidele din Romania au asteptat cu sufletul la gura sa afle cand intra in vigoare modificarile si daca vor putea si ele, cu cazurile lor particulare, sa beneficieze de acestea.

 

Mai mult, intelegem, in urma declaratiilor facute de Ministrul Muncii si de Premier, ca Guvernul nu este de acord cu acest proiect de lege deoarece nu au bani la buget ca sa finanteze aceste modificari legislative. Chiar si daca proiectul va primi votul in plen, Guvernul are instrumente legale sa tergiverseze implementarea sa chiar si cu un an de zile. Nu putem sa nu observam cu amaraciune ca pentru pensiile speciale ale demnitarilor s-au gasit resurse mai usor.

 

Le reamintim ca suntem prea saraci sa nu investim in TIMPUL pe care parintii il petrec alaturi de bebelusii lor. Daca vom face ‚economie’ la acest capitol din buget invocand stabilitatea tarii ne temem ca in 25 de ani ne vom putea lauda cu stabilitatea unui stat imbatranit, abandonat si imputinat, lipsit de speranta si mentinut exclusiv in viata de infuzia de bani trimisi de cei tineri si in putere, bravi cetateni ai altor state care stiu sa investeasca in familia aflata la inceput de drum.

 

Ca atare, Asociatia Mame pentru Mame solicita public, pe aceasta cale, Parlamentului, Presedintelui si Guvernului Romaniei sa investeasca TIMP,nu doar bani, in sanatatea si in viitorul acestei tari. Faceti acest proiect posibil pentru cat mai multi tineri parinti romani si ei nu va vor dezamagi – cei mai multi isi doresc sincer sa ramana in tara, sa isi creasca copiii in tara, sa isi ingrijeasca parintii in varsta in tara, nu de la distanta. In fata acestei dorinte, va rugam nu le aratati usa!

 

In cazul contrar, daca in saptamana 28.03 – 01.04 proiectul de lege nu va fi votat de Plen, Asociatia Mame pentru Mame va organiza un protest in Bucuresti si in tara pentru a arata ca parintii dn Romania nu mai sunt dispusi sa lase bunastarea copiilor lor sa fie folosita ca mesaj cheie in discursuri sforaitoare despre viitorul tarii iar in fapt sa fie trecuta la coada prioritatilor nationale din prezent.

________________________________________________

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 32

MASS-MEDIA

Banner

IMPLICA-TE ACUM!

Banner
Banner
Banner

STRATEGIE

Banner

REPREZENTANT OFICIAL

 

 

Mame pentru Mame Template by Ahadesign Motorizat de Joomla!